REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Seimui vėl nepavyko sudaryti laikinosios komisijos, kuri turėtų nagrinėti prokuroro prašymą panaikinti "darbiečio" Viktoro Uspaskicho teisinį imunitetą.

Antradienį Seimui vėl nepavyko sudaryti laikinosios komisijos, kuri turėtų nagrinėti prokuroro prašymą panaikinti "darbiečio" Viktoro Uspaskicho teisinį imunitetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo Darbo partijos frakcijos prašymu svarstant šį klausimą padaryta pertrauka iki kito Seimo posėdžio. Šią savaitę parlamento posėdžių nebenumatoma surengti.

REKLAMA

Praėjusią savaitę tokios komisijos sudarymas įstrigo dėl to, kad opozicija pasipriešino, jog jai vadovautų "tvarkietis" Petras Gražulis.

Antradienį jis vėl buvo išrinktas komisijos vadovu.

Darbo partijos frakcija pertraukos paprašė, nes, anot šios frakcijos nario Valentino Bukausko, Seimo pirmininkė "darbietė" Loreta Graužinienė yra kreipusis į Etikos ir procedūrų komisiją, kad ši paaiškintų, kaip vertinti praėjusios savaitės Seimo balsavimą. Tuomet balsuojant nepritarta komisijos sudarymui.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinis prokuroras Darius Valys praėjusį praėjusį antradienį kreipėsi į Seimą su prašymu panaikinti "darbiečio" V.Uspaskicho teisinę neliečiamybę. Leisti baudžiamojon atsakomybėn patraukti Darbo partijos įkūrėją V.Uspaskichą prašoma dėl nepagarbos teismui.

Anksčiau Seimas yra panaikinęs V.Uspaskicho imunitetą vadinamojoje Darbo partijos byloje. Šios partijos steigėjas ir buvęs jos pirmininkas Vilniaus apygardos teismo yra pripažintas kaltu dėl sukčiavimo ir "juodosios buhalterijos". Ši nutartis yra apskųsta aukštesnės instancijos teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.Uspaskichas teisėjus yra viešai išvadinęs nusikaltėliais.

"Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad Seimo narys Viktoras Uspaskichas šių metų liepos 28 dieną 22.51 val. Vilniaus oro uosto atvykimo salėje atsakydamas į jam pateiktus žurnalistų klausimus viešai žodžiu užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą. Šiais savo veiksmais V.Uspaskichas galėjo padaryti nusikaltimą, numatytą Baudžiamojo kodekso 232 straipsnyje. Seimo nario V. Uspaskicho galimo nusikalstamos veikos padarymo aplinkybes pagrindžia ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys, liudytojų, nukentėjusiosios parodymai ir Lietuvos teismo ekspertizės centro specialisto užfiksuoti duomenys", - Seime sakė D.Valys.

REKLAMA

Pagal Lietuvos Konstituciją, Seimo narys negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas ir kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo sutikimo.

Tam, kad būtų panaikinta parlamentaro teisinė neliečiamybė, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip pusė, tai yra ne mažiau kaip 71 Seimo narys iš 141.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų