REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasibaigus Lietuvos futbolo batalijoms sezoną uždarė ir "Ekrano" fanai - "Pirmoji Armada". Į sezono pabaigtuvių vakarą buvo pakviesti ir ekraniečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Savo įspūdžiais apie šiuos futbolo metus su fkekranas.lt pasidalijo "Pirmosios Armados" narys Mantas. Anot aistruolių grupuotės lyderio, sezoną ne tik komandai, bet ir tribūnai galima vadinti permainingu.

REKLAMA

- Mantai, koks šis sezonas buvo "Pirmajai Armadai"?

- Pati sezono pradžia tribūnai buvo nenuspėjama ir šiek tiek liūdino. Į namų rungtynes rinkosi labai mažai žmonių, bet kaip vėliau parodė sezono statistika - pagerinome namų ir išvykų rungtynių lankomumo vidurkį. Grįžo tie žmonės paklydėliai, kurie buvo išvykę studijuoti, rado darbą ir vėl grįžo prie savo hobio palaikyti gimtąjį klubą.

- Fanų grupelę matėme ir UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynėse tolimojoje Islandijoje, kiek ten jų nuvyko?

REKLAMA
REKLAMA

- Nukeliavo ten pora žmonių. Aš ir Linas. Buvo daugiau norinčių, bet dėl nepalankaus UEFA sprendimo padaryti rungtynes ne trečiadienį o antradienį atkrito kokie keturi žmonės. Nepavyko suderinti laisvadienių darbe.

- Ką galvoji apie šių metų komandos pasiekimus A lygoje?

- Manau, kad bronza yra gerai. Tikėjomės daugiau, bet aukso tikėtis buvo sunku. Svarbiausia, kad patekome į Europą. O Europos lygoje yra netgi daug įdomesnių klubų nei Čempionų lygoje, tad galima daug ką pamatyti. Ir pačiai komandai realu įveikti varžovus. Manau, kad bronza - jokia bėda, o tik perspektyva tobulėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kas šiemet paliko didžiausią įspūdį?

- Komandos kovingumas. Kai keletą metų iš eilės buvome čempionai, kažkaip nepastebėdavome to kovingumo. O šiemet, kai kovojome ne dėl aukso, o dėl išlikimo, parodėme tą nugalėtojų mentalitetą kovoti iki galo. Taip pat džiugino, kad treneriai nebijojo eksperimentuoti, leisti į aikštę jaunus, mažai praktikos turinčius žaidėjus. Būsiu atviras - kai kada jaunimas nuvylė, bet buvo ir tokių rungtynių, kai jie sužaidė labai gerai.

Buvo bandymų, staigmenų, nusivylimų. Sakykime, futbolo sezonas buvo gražus ir geras kiekvienam futbolo mylėtojui. Su fkekranas.lt pasikalbėti sutiko ir dar du "Pirmosios Armados" nariai. Abu vyrai pritarė tribūnos lyderio Manto teiginiams, kad šis sezonas buvo sąlyginai geras, o artėjančių metų perspektyvos - džiuginančios.

REKLAMA

- Dar prieš interviu pasufleravote klausimą. Tai kuo gi garsėja "Pirmosios Armados" vyrai?

- Ištikimybe klubui. Mes visada ir visur esame kartu. Nesvarbu, koks rezultatas.

- Kaip vertinate šiuos metus?

- Tribūnos atžvilgiu sezonas pakankamai neblogas. Galbūt niekada nesurinksime tokių skaičių, kokius surinkdavome seniau, bet ir šiemet mes buvome visose rungtynėse. Kai kur gausiai, kai kur ne taip gausiai rinkomės. Komanda jautė mūsų palaikymą.

Gal paprasto žiūrovo akimis žiūrint, mūsų tribūnos žmonių skaičius ir nėra įspūdingas, tačiau mums patiems metai atrodo neblogi. Kalbant apie komandą - per tuos metus buvome pripratę prie čempionų vardo, nuolatinių pergalių. Kad ir kaip bebūtų sunku, fanas visada išlieka su komanda. Vis dėl to tai yra medaliai, o juos iškovoja ne kiekvienas. Palikome dar penkis klubus už nugaros. Ši bronza žiba auksu, o mes visada būsime su savo komanda.

REKLAMA

- Kokios ambicijos kitiems metams?

- Kadangi mūsų vis daugiau emigruoja ir mes neiname jaunyn, norėtume Panevėžio jaunimą pakviesti prisijungti prie tribūnos. Mums patiems kartais kyla klausimas, kodėl žmonės mūsų tarsi bijo. Gal nedrąsu prisijungti. Patiems kažkada irgi teko ateiti į tribūną, nors nepažinojome joje nieko. Tačiau žingsnį žengiau drąsiai, nes norėjau būti su komanda, džiaugtis pergalėmis, kurti vaizdinį palaikymą. Juk visi žiūri, aikčioja, kai mato fanus, deginančius ugnis, dūminius užtaisus. Tai galimybė save realizuoti, tad kodėl nebūti to dalimi? Tai ir naujos pažintys, laiko praleidimas. Mes bendraujame ne tik stadione, bet ir už jo ribų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinau, kad dalį šitų vaikinų aš dar pamatysiu iki kovo mėnesio ne vieną kartą ir mes kartu praleisime dar daug gerų akimirkų. Kalbant apie komandą - galbūt matysime kitokį ekipos branduolį, daugiau jaunimo. Tačiau blogas tas karys, kuris nesvajoja būti generolu, o mes savo ruožtu esame pasiruošę duoti antausį tiems, kurie nurašinės "Ekraną".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų