REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus ir Šiaulių valdybų pareigūnai atlieka didelės apimties ikiteisminius tyrimus dėl strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčios įmonės AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir jos antrinės UAB „Gelsauga“ vykdytų viešųjų pirkimų.

REKLAMA
REKLAMA

STT pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu surinko faktinių duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad kai kurie AB „Lietuvos geležinkeliai“ Krovinių vežimo direkcijos, Geležinkelio infrastruktūros direkcijos Šiaulių filialo darbuotojai ir UAB „Gelsauga“ vadovai, galbūt piktnaudžiaudami tarnyba, 2013 m. neskaidriai organizavo didelės vertės infrastruktūros remonto ir statybos darbų viešuosius pirkimus.

REKLAMA

Įtariama, kad viešieji pirkimai dėl statybos ir remonto darbų pirkimo būdavo vykdomi iš anksto susitarus su konkrečių bendrovių atstovais dėl viešųjų pirkimų konkursų laimėjimo.

Vykdydami šiuos ikiteisminius tyrimus, STT pareigūnai šiandien atliko daugiau kaip 30 kratų ir tyrimui reikšmingų dokumentų poėmių AB „Lietuvos geležinkeliai“, UAB „Gelsauga“ bei su fiktyviais viešaisiais pirkimais susijusiose įmonėse Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje. Įtariant piktnaudžiavimu arba padėjimu piktnaudžiauti yra sulaikyti 7 asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

Atliekamus ikiteisminius tyrimus kontroliuoja ir jiems vadovauja Vilniaus ir Šiaulių apygardų prokuratūrų prokurorai.

Kaip informuoja AB „Lietuvos geležinkeliai“, tyrimas vykdomas dėl bendrovės antrinės įmonės UAB „Gelsauga“ vykdytų viešųjų pirkimų. UAB „Gelsauga“ yra atskiras juridinis asmuo, savo viešuosius pirkimus vykdantis savarankiškai. AB „Lietuvos geležinkeliai“, pasitvirtinus ikiteisminio tyrimo metu pareikštiems įtarimams, imsis griežčiausių sankcijų prieš įtariamus darbuotojus. Bendrovėje šiuo metu atliekamas ir vidinis tyrimas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų