REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nutarimas, kuriuo Generalinė prokuratūra raginama nedelsiant pradėti Seimo narės Neringos Venckienės ekstradicijos procesą, yra spąstai – tuo siekiama sužlugdyti ne tik jau prasidedančią pagrįstą apkaltos Seimo narei procedūrą, bet ir ateityje užkirsti galimybes pačiai ekstradicijai.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija nepritars „Drąsos kelio“ ir valdančiojoje koalicijoje esančių politinių jėgų parengtam projektui, kuriuo veikiausiai siekiama padėti N. Venckienei išvengti teisinės atsakomybės.

REKLAMA

„Spaudimas Seime inicijuoti ekstradicijos procesą yra gudrūs spąstai. Jeigu Seimas bet kokia forma išsakytų nuomonę, kad ponia N. Venckienė turi būti išduota Lietuvai, tai bet kokią ekstradiciją automatiškai padarytų neįmanomą – ekstradicija būtų laikoma politine ir pagal ekstradicijos taisykles negalėtų būti vykdoma nei Lietuvoje, nei bet kokioje kitoje demokratinėje valstybėje“, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Remigijus Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Seime pradedama liberalų parengta ir 41-ieno Seimo nario parašais paremta apkaltos procedūra N. Venckienei. Apkalta rengiama dėl to, kad Seimo narė be pateisinamų priežasčių jau praleido daugiau kaip 50 Seimo posėdžių, tokiu būdu neatliko savo konstitucinės priedermės atstovauti tautai, sulaužė duotą Seimo nario priesaiką ir galimai šiurkščiai pažeidė LR Konstituciją.

„Pagrindas apkaltai yra daugiau nei akivaizdus, todėl tikimės, kad sudaryta specialioji tyrimo komisija per įmanomai trumpiausią laiką pateiks savo išvadas ir taip N. Venckienei bus užkirstas kelias naudotis Seimo nario statusu siekiant išvengti teismų ir teisingumo“, – teigė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų