REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva artimiausiu metu turėtų gauti leidimus eksportuoti pieno produktus į Kiniją, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalbėjome ir apie pieno eksportą į Kiniją. (...) Kalbant apie galutinį Kinijos vyriausybės galutinį patvirtinimą, buvo atsakyta, kad šie sprendimai bus priimti artimiausiu metu. O šiuo metu yra susilaikyta dėl, manau, tam tikrų procedūrinių dalykų“, – interviu LRT radijui sakė A. Butkevičius, kuris pirmadienį Bukarešte susitiko su Kinijos valdžios atstovais

REKLAMA

Jo teigimu, Lietuva Kinijos rinkai galėtų pasiūlyti pieno, mėsos ir žuvies produktų.

„Šiuo metu dirbama su Kinija dviem kryptimis – tai pirmiausia pieno produktai, mėsos gaminiai. Tai pat dirbama Šanchajuje – norima atidaryti Lietuvos verslo atstovybę“, – kalbėjo premjeras.

A. Butkevičiaus teigimu, Kinijos premjeras Li Keqiangas (Li Kečiangas) pakvietė jį atvykti į Kiniją.

Spalio pradžioje premjeras teigė, jog iš Kinijos į Lietuvą negrįžta patvirtinti sertifikatai. Veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius BNS anksčiau sakė, kad Lietuva visus dokumentus su Kinija jau yra suderinusi ir laukia galutinių licencijų. Jas Kinija vėluoja atsiųsti beveik mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos politikams rugsėjo viduryje susitikus su Tibeto dvasiniu lyderiu Dalai Lama, Kinija atšaukė komercijos viceministro vizitą Lietuvoje. Neatmetama, kad dėl tų pačių priežasčių gali vėluoti ir pieno eksporto licencijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų