REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Praėjusią savaitę Beatos Nicholson virtuvėje vos tilpo būrys svečių – televizijos laidų vedėja ir kulinarinių knygų autorė B. Nicholson surengė padėkos pietus aktyviausiems projekto „Kviečiu į svečius“ dalyviams ir asmeniškai visiems padėkojo.

Praėjusią savaitę Beatos Nicholson virtuvėje vos tilpo būrys svečių – televizijos laidų vedėja ir kulinarinių knygų autorė B. Nicholson surengė padėkos pietus aktyviausiems projekto „Kviečiu į svečius“ dalyviams ir asmeniškai visiems padėkojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau trečią rudenį vykęs B. Nicholson ir labdaros fondo „Maisto bankas“ projektas „Kviečiu į svečius“ šiemet davė gausų derlių. Beveik 45 tūkstančiai litų – tokį skaičių projektui pasibaigus rodo portalo Aukok.lt , kuriam padedant labdaringų vaišių organizatoriai surinktą labdarą pervedė „Maisto bankui“, skaitliukas.

REKLAMA

Šiais metais iniciatyvoje, kurios tikslas surengti vaišes ir taip surinkti paramą „Maisto bankui“ dalyvavo daugiau nei du tūkstančiai dalyvių. Geradariai svečius kvietėsi ne tik Lietuvoje – labdaringos vaišės vyko Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Kroatijoje, Turkijoje.

„Man tikrai smagu, kad Lietuvos žmonės vis labiau yra linkę dalytis, tai rodo, kad gyvename šalyje, kurioje kiekvienais metais atsiranda vis daugiau optimistiškai nusiteikusių laimingų žmonių. Juk dalijimasis ir rūpinimasis kitais yra pats tiesiausias kelias į paties vidinę laimę. Bent jau man pačiai tai tinka šimtu procentu, todėl ir aplinkinius visada raginu dalyvauti tokiose labdaringose iniciatyvose kaip „Kviečiu į svečius“, – sako Beata.

REKLAMA
REKLAMA

„Kviečiu į svečius“ Kiekvieną labdaros projekto metu paaukotą litą „Maisto bankas“ pavers keliskart didesnės vertės parama maistu. „Už geradarių paaukotas lėšas sumokėsime už degalus – jie reikalingi nugabenti maistą, kurį mums nemokamai duoda prekybininkai ar gamintojai“, sako „Maisto banko“ direktorius Vaidotas Ilgius. „Turime mokėti už sandėlių šildymą, elektrą ir pan. Trumpai sakant, dėl paaukotų lėšų mūsų surinktas maistas nukeliaus ant nepasiturinčiųjų stalo“, paaiškino labdaros fondo vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia lėšų labdaringų vaišių metu šiemet paaukojo Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus svečiai. Į labdaringą pokylį sukvietęs Jonavos verslo ir visuomenės elitą, meras M. Sinkevičius surinko 3250 litų nepasiturintiems maitinti. „Džiaugiuosi, kad mūsų rajone yra kilnios širdies žmonių, pasirengusių padėti nepasiturinčioms šeimoms“, dosniems jonaviškiams dėkojo jauniausias Lietuvos meras.

Nuo Jonavos mero nedaug atsiliko ir Kauno rajono vadovas Vitalijus Makūnas – mero svečiai „Maisto bankui“ paaukojo pusantro tūkstančio litų. Be to, Kauno rajono savivaldybės tarybos sprendimu „Maisto banko“ veiklai Kauno regione skirta 10 tūkst. litų parama.

REKLAMA

Lėšas rinko ir pati B. Nicholson – jos „Rupert“ meno centre pusryčių pakviesti garsūs verslo ir meno žmonės paaukojo 2000 Lt. Šios ir kitos „Maisto bankui“ projekto dalyvių surinktos lėšos tikrai pravers – už jas ši labdaros organizacija galės nepasiturintiesiems patiekti 275 tūkstančius porcijų. „Kviečiu į svečius“ vaišių šeimininkai elektroniniu paštu gaus vardines padėkas ir ataskaitą apie panaudotas lėšas.

Padėkos pobūvio dalyviai dalijosi ne tik surengtų vaišių įspūdžiais – susirinkusiesiems buvo pristatytas į vaišes atsinešto pyrago ar kito patiekalo gaminimo būdas. Ragaudami Beatos Nicholson paruoštų salotų ar švediškai sūdytos lašišos, entuziastai aptarinėjo siūlymus kitąmet rengti geriausio patiekalo varžytuves ir kitais būdais propaguoti vaišingumą ir dalijimąsi.

REKLAMA

Labdaringa iniciatyva „Kviečiu į svečius“ – puiki proga gero maisto mėgėjams atšvęsti rudenį, pabūti linksmoje draugijoje bei padėti tiems, kuriems labiausiai trūksta maisto. Projektą „Kviečiu į svečius“ jau trečius metus rengia kulinarinių laidų vedėja ir knygų autorė Beata Nicholson ir labdaros fondas „Maisto bankas“

2011 metais projekto „Kviečiu į svečius“ vaišėse dalyvavo 700 entuziastų, kurie „Maisto bankui“ surinko beveik 15 tūkst. litų. Pernai 1200 šio projekto dalyvių „Maisto bankui“ paaukojo kone 31 tūkst. litų.

Projekto „Kviečiu į svečius“ organizavimo išlaidomis dalijosi bendrovės „Minijos nafta“ ir „LL investicijos“ – ačiū šiems rėmėjams!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų