REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl įvairiausių priežasčių žmonės gali būti paskelbti mirusiais, nors iš tikrųjų yra gyvi, rašo listverse.com. Kartais žmonės sąmoningai surežisuoja savo mirtį, norėdami pradėti naują gyvenimą. Kiti melagingais gandais įtikina pasaulį, kad jų nebėra tarp gyvųjų. Tikėsite ar ne, bet yra nutikę ir tokių istorijų, kai žmonės yra nuteisiami už žmogžudystes, nors nužudytasis sau toliau laimingai gyvena.

REKLAMA
REKLAMA

10. Johnas Cameronas

Istorija prasidėjo 1872 m., kai du vyrai – Williamas Jacksonas Marionas ir Johnas Cameronas – atvyko į Nebraską aplankyti Mariono giminių. Po kelių dienų J. Cameronas paslaptingai dingo. W. J. Marionas buvo apkaltintas nužudęs savo bendražygį ir pagrobęs jo arklius, mat indėnų rezervate po kurio laiko nuo nelaimės buvo rastas apiręs kūnas su trimis šautinėmis žaizdomis galvoje ir panašiais į J. Camerono drabužiais. 1882 m. W. J. Marionas buvo pasodintas į Kanzaso kalėjimą už dar vieną nusikaltimą ir taip pat dar tebebuvo įtariamas žmogžudyste. 1887 metasi W. J. Marionas buvo nuteistas ir pakartas. Visų nuostabai, po ketverių metų dingęs J. Cameronas rastas gyvas ir sveikas Kanzase. Jis aiškino pabėgęs į Meksiką, kad išvengtų vedybų, ir pats atidavęs W. J. Marionui arklius. Praėjus 100-mečiui po nekaltojo egzekucijos, jam buvo suteikta Nebraskos gubernatoriaus malonė.

REKLAMA

9. Stevenas Chinas Leungas

Patikėsite ar ne, tačiau atsirado bent vienas žmogus, surežisavęs savo mirtį per 2001 metų rugsėjo 11 dienos teroro išpuolį. S. Ch. Leungas anksčiau tais pačiais metais buvo sulaikytas Niujorke ir apkaltintas sukčiavimu bandant gauti JAV pasą. Netrukus po rugsėjo 11 dienos S. Ch.Leungo advokatas sulaukė skambučio iš žmogaus, prisistačiusio S. Ch. Leungo broliu. Buvo pasakojama, kad S. Ch. Leungas dirbo konsultantu vienoje iš įmonių, įsikūrusių sugriautuose dangoraižiuose. Tačiau netrukus buvo išsiaiškinta, kad tariamasis Leung‘o brolis yra ne kas kitas, o pats Leungas. Jis buvo sugautas 2002-aisiais ir nuteistas 4 metams kalėjimo už tai, kad beširdiškai bandė pasinaudoti nacionaline tragedija.

REKLAMA
REKLAMA

8. Loola Cora Hood

Ši moteris didžiąją dalį savo gyvenimo kentė nuo įvairių psichinių susirgimų. Sulaukusi 40 metų ji jau turėjo 14 vaikų, tačiau visi jie buvo įvaikinti, nes pati moteris jais pasirūpinti negalėjo dėl savo ligos. 1970-aisiais ji gyveno Ilinojaus valstijoje, nuolat buvo lankoma 4 vaikų, gyvenusių su jos seserimi. Tais pačiais metais moteris pradingo iš namų, tačiau niekas policijai apie pražuvėlę nepranešė, nes tai buvo nebe pirmas kartas. Tik tuomet, kai 1996 metais netoli jos namų buvo rasti žmogaus palaikai, pradėta įtarti, kad tai ir yra dingusi moteris. Ir tik 2011 metais, kai L. Ch. Hood vaikai pateikė moters DNR, buvo išsiaiškinta, kad su rastais palaikais jie nesutampa. Paskelbus moters paieškas, L. C. Hood buvo rasta Floridoje, jau sulaukusi 84 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. George'as Williamas Wandyaka

Edwardas Edmary Mpagi buvo populiarus ir gerbiamas vieno Ugandos kaimelio gyventojas, kol vieną 1981 metų dieną jo gyvenimas apvirto aukštyn kojomis. Jis ir jo pusbrolis Fredas Masembe'as buvo areštuoti ir apkaltinti Mpagi kaimyno George'o Williamo Wandyakos apiplėšimu ir nužudymu. Po metų vyrai buvo nuteisti myriop. Mpagi pusbroliui Masembe po 4 metų buvo įvykdyta bausmė. Dar vykstant teismui Mpagi pasirodė, kad salės gale stovi mirusysis. Giminaičiai įtarė klastą ir užsakė tyrimą. Per mažiau nei dešimtmetį buvo užfiksuotas ne vienas G. W. Wandyakos pasirodymas, kol 1989 metais jis buvo pripažintas gyvu. Nepaisant naujų įrodymų, teismas vengė pripažinti savo klaidą ir dar 11 metų Mpagi buvo priverstas laukti Ugandos prezidento atleidimo.

REKLAMA

6. Billas Henry

Atrodo, nieko neįprasto garsiems žmonėms skaityti savo nekrologus, kai paskleidžiami neteisingi gandai. Tačiau buvusiam Aukščiausios lygos beisbolo žaidėjui B. Henry nutiko tikrai dėmesio vertas įvykis. Buvusi beisbolo žvaigždė už poros mėnesių turėjo švęsti savo 80-ąjį gimtadienį, kai 2007-ųjų rugsėjį jo žmona sulaukė sukrečiančio skambučio. Vienas iš beisbolo entuziastų skambino moteriai pareikšti užuojautą dėl vyro, kuris tuo metu ramiausiai sėdėjo šalia, mirties. Kaip vėliau paaiškėjo, Floridoje maždaug prieš mėnesį buvo miręs kitas žmogus tokiu pačiu vardu. O klaida įvyko vien dėl to, kad mirusysis, dar būdamas gyvas, dešimtmečius gviešėsi tikrojo beisbolininko šlovės visiems pasakodamas, kad yra tas žymusis žaidėjas. Kadangi dauguma velionio šeimos narių buvo mirę, niekas ir negalėjo paneigti pasakojamos istorijos. Net paskutinė jo žmona 19 metų tuo tikėjo.

REKLAMA

5. Gandarubanas Subramaniumas

1987-aisiais G. Subramaniumas gyveno Singapūre, turėjo žmoną, tris vaikus ir savo automobilių nuomos įmonę. Įmonė turėjo didelių finansinių sunkumų, tad vyriškis nusprendė sprukti nuo kreditorių į Šri Lanką. Padedamas brolio jis sugebėjo gauti mirties liudijimą, nurodantį, kad Subramaniumas dalyvavo pilietiniame kare ir žuvo per susišaudymą. Kai vyriškis buvo pripažintas mirusiu, jo žmona gavo nemažą sumą gyvybės draudimo. G. Subramaniumas pradėjo naują gyvenimą Šri Lankoje, tačiau norėjo palaikyti santykius ir su Singapūre likusia šeima. Tad 1994-aisiais vyriškis sugebėjo gauti padirbtą pasą, grįžti namo ir antrą kartą vesti savo žmoną. Tačiau netrukus, susilaukusi ketvirto vaiko, pora išsiskyrė. 2007-aisiais G. Subramaniumas dar kartą bandė patekti į Singapūrą ir šį kartą buvo pagautas bei nuteistas 3 metus kalėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Jenny Wilson

1908 metais Alabamoje gyvenusio fermerio Bill Wilsono žmona pareiškė norinti skirtis. Netrukus po to moteris dingo kartu su 19 mėnesių dukrele. Po kelerių metų prie B. Wilsono tėvo fermos buvo rasti moters ir vaiko palaikai. Netrukus pasklido gandai, kad tai ir yra dingusi Jenny Wilson su dukrele. Nors buvo įrodyta, kad tai nėra dingusi Wilsono žmona, vyriškis buvo apkaltintas pirmojo laipsnio žmogžudyste ir įkalintas. Dvejus metus jis kalėjo, kol netikėtai atsirado jo žmona ir tuomet jau 11-metė dukra. Po patvirtinimo, kad moterys sveikos, vyriškio buvo atsiprašyta ir jis paleistas.

REKLAMA

3. Mike “Corporal” Kirchneris

Paprastai nesistebima, kai paskelbiama apie pakankamai jaunų kultūristų mirtis jau vien dėl jų įpročio naudoti narkotikus ar įvairius neleistinus preparatus. 2006-aisiais internete pasirodė žinia, kad mirė buvęs imtynininkas Mike Corporal Kirchneris. Jam tuomet buvo 49-eri, tad vyriškis jau kuris laikas nebesportavo, o dirbo sunkvežimio vairuotoju. Būtent kelyje jis sulaukė susirūpinusios motinos skambučio, mat su ja susisiekė internete žinią apie imtynininko mirtį radę gerbėjai. Vėliau paaiškėjo, kad per klaidą pramoginių pasaulio imtynių internetiniame puslapyje pasirodė žinutė apie mirtį su tikruoju imtynininko vardu Thomas Spear. Iš tikrųjų žmogus tokiu vardu mirė, tačiau su buvusiu sportininku jis neturėjo jokio ryšio.

REKLAMA

2. Lucy Johnson

Ši moteris paslaptingai dingo 1961-aisiais Britų Kolumbijoje (Kanada), palikusi savo vyrą ir du mažamečius vaikus. Jos vyras Marvin net iki 1965-ųjų nepranešė policijai apie žmonos dingimą. Žinoma, kilo įtarimas žmogžudyste, tačiau nei tardymas, nei intensyvios paieškos negalėjo įrodyti, kad vyriškis yra susijęs su žmonos dingimu. Marvin mirė 1990-aisiais ir iki šių metų byla buvo užmiršta. Nors buvo įtariama, kad moteris gali būti mirusi, buvo nuspręsta atnaujinti tyrimą ir kreiptis pagalbos į visuomenę. Netrukus į policiją kreipėsi moteris, prisistačiusi ieškomosios dukterimi. Paaiškėjo, kad Lucy dar 1961-aisiais apsigyveno Jukone ir sukūrė ten kitą šeimą, kuriai net neprasitarė apie savo buvusį gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Connie Franklin

1929-aisiais Connie Franklin apsigyveno viename nedideliame miestelyje Arkanzase. Neilgai trukus 22-ejų metų jaunuolis susipažino su 17-mete mergina Tilar Ruminar ir po kelių mėnesių paslaptingai dingo. Kiek vėliau T. Ruminar pranešė, kad grupė vietinių jaunuolių užpuolė porą ir C. Franklin sudegino gyvą. Radus dantų ir kaulų fragmentus laužavietėje ir kruviną kepurę, kuri galimai priklausė C. Franklin, jaunuoliai buvo suimti ir įkalinti. Laikui bėgant buvo išsiaiškinta, kad C. Franklin yra gyvas ir darbuojasi netoliese esančioje fermoje. O dingti jis nusprendė po to, kai T. Ruminar atsisakė už jo tekėti. Negana to paaiškėjo, jog C. Franklin tebuvo jo išsigalvotas vardas, mat jaunuolis buvo pabėgęs iš psichiatrijos lihgoninės ir slapstėsi.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų