REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį regbio gerbėjams buvo kuo džiaugtis – Europoje virė stipriausių pasaulio rinktinių dvikovos. Šiuo metu ne tik oficialias rungtynes su Europos komandomis žaidžia Naujosios Zelandijos, PAR ir Australijos regbio sąjungos rinktinės, bet ir prie finišo artėja regbio lygos pasaulio čempionatas, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį susitiko šiais metais nenugalėta Naujosios Zelandijos rinktinė „All Blacks“ ir Airijos regbininkai. Pirmąjį kėlinį visų nuostabai nesustabdomi buvo airiai. Jiems pavyko susikaupti solidų pranašumą 22:7 prieš pasaulio čempionus. Apžvalgininkai sutinka, kad Airijos rinktinė įrodė labai svarbų dalyką – „All Blacks“ nėra nenugalima. Tiesa, antrajame kėlinyje favoritai susikoncentravo ir tik paskutinėmis rungtynių akimirkomis sugebėjo išplėšti pergalę 24:22. Airiai jau 109 metus bando iškovoti pergalę prieš zelandiečius, tačiau ir šįkart to padaryti nepavyko.

REKLAMA

Naujosios Zelandijos rinktinei tai buvo 14-ta pergalė šiais metais iš tiek pat galimų. Jie tapo pirmąja komanda istorijoje, kuriai pavyko per kalendorinius metus nepatirti pralaimėjimo.

Airija:

Žeminimai: Conoras Murray, Rory Bestas, Robas Kearney. Realizacijos: Jonathanas Sextonas (2) Baudos smūgiai: Jonathanas Sextonas

Naujoji Zelandija:

Žeminimai: Julianas Savea, Benas Franksas, Ryanas Crotty Realizacijos: Aaronas Crudenas (3) Baudos smūgiai: Aaronas Crudenas

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių apžvalga:

Kitų savaitgalio regbio sąjungos rungtynių rezultatai:

Prancūzija – PAR 10:19

Škotija – Australija 15:21

Rumunija – Fidžis 7:26

Gruzija – Samoa 16:15

Ispanija – Japonija 7:40

Italija – Argentina 14:19

Rusija – JAV 7:28

Portugalija – Kanada 8:52

Didžioje Britanijoje, Airijoje ir Prancūzijoje šiomis dienomis vyksta ir regbio lygos pasaulio čempionatas. Regbio lyga nemažai skiriasi nuo pasaulyje labiau įsitvirtinusios regbio sąjungos. Regbio lygoje vietoje 15 žaidėjų vienoje komandoje žaidžia 13 regbininkų. Čia leidžiamas stipresnis kontaktas su varžovu.

Naujosios Zelandijos regbio lygos rinktinė vadinama kiviais. Jiems pavyko pasaulio čempionato pusfinalyje 20:18 įveikti Anglijos rinktinę. Tai buvo kova iki paskutinių sekundžių, kurios sėkmingiau susiklostė kiviams. Tuo tarpu, antrajame pusfinalyje tarp Fidžio ir Australijos jokios intrigos nebuvo. Australai net 64:0 sutriuškino Fidžį ir finale tikisi palaužti Naująją Zelandiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų