REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

  Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, gavusi vienbalsį Teisėjų tarybos patarimą, kreipėsi į Seimą dėl Gedimino Sagačio ir Vytauto Zeliankos skyrimo Aukščiausiojo Teismo teisėjais bei Audronės Kartanienės ir Dalios Kačinskienės skyrimo Lietuvos apeliacinio teismo teisėjomis.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentei kandidatus į Aukščiausiąjį Teismą pateikė šio teismo pirmininkas, atsižvelgęs į Aukščiausiojo Teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų, kuriame ir dirbtų teikiami kandidatai, nuomonę.

REKLAMA

Į Aukščiausiojo Teismo teisėjus siūlomas V. Zelianka šiuo metu eina Vilniaus apygardos teismo pirmininko pareigas. Į Aukščiausiąjį Teismą siūlomas advokatas G. Sagatys yra Mykolo Romerio universiteto docentas, Civilinio kodekso priežiūros komiteto narys.

Į Lietuvos apeliacinį teismą siūlomos skirti A. Kartanienė ir D. Kačinskienė šiuo metu dirba Vilniaus apygardos teisme. Šios teisėjos Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos buvo pripažintos kaip tinkamiausios pretendentės į Lietuvos apeliacinį teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė gavusi Teisėjų tarybos patarimą, taip pat kreipėsi į Seimą dėl Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjos Dalios Višinskienės laikino perkėlimo į Lietuvos apeliacinį teismą. Teisėja perkeliama dirbti vienerių metų laikotarpiui. Šių metų spalį priėmus Prezidentės inicijuotas Teismų įstatymo pataisas, sudaryta galimybė teisėjus laikinai perkelti iš vieno teismo į kitą siekiant paspartinti susikaupusių bylų nagrinėjamą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų