REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Honkongo aukcione vienas pirkėjas iš Azijos už 620 tūkst. JAV dolerių įsigijo retą fotoaparatą „Leica“, kurių buvo pagaminti tik keturi, šeštadienį pranešė aukciono organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Už 1932 metų laidos fotoaparatą „Leica Luxus II“ penktadienio vakarą buvo paklota 4,84 mln. Honkongo dolerių (1,6 mln. litų). Per tą patį aukcioną pietiniame Kinijos mieste plaktuko kaukštelėjimas išlydėjo į naujus namus iš viso apie 80 vertingų fotoaparatų ir jų priedų.

REKLAMA

Tačiau minėta „Leika“ nepagerino kada nors pasaulyje už fotoaparatą sumokėtos sumos rekordo, nors kai kas to tikėjosi. Taip pat liko nuvilti visi, kurie prieš šį aukcioną prognozavo, jog už tą fotoaparatą bus sumokėta iki 9 mln. Honkongo dolerių (2,97 mln. litų).

Pasaulio rekordas šioje srityje buvo nustatytas praeitais metais Vienoje, kai už „Leica“ fotoaparato prototipą – vadinamosios nulinės serijos prietaisą, pagamintą 1923 metais, buvo sumokėta 2,16 mln. eurų (7,46 mln. litų).

REKLAMA
REKLAMA

Aukcionų namai „Bonhams“ nurodė, kad „Leica“ pagamino tik keturis „Luxus II“ fotoaparatus. Kitų trijų likimas nežinomas.

Paauksuotas fotoaparatas su krokodilo odos dėklu anksčiau priklausė vienam fotografui mėgėjui iš Didžiosios Britanijos, kuris jį įsigijo tuojau po Antrojo pasaulinio karo, pridūrė „Bonhams“.

Vienas „Bonhams“ atstovas sakė, kad fotoaparatą įsigijo pirkėjas iš Azijos, tačiau neatskleidė, iš kurios šalies jis kilęs.

Tokių istorinių fotoaparatų kainos yra didėjančio susidomėjimo ankstyvąja fotografijos istorija barometras.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų