REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai ji pareiškė šeštadienį sakydama kalbą Katedros aikštėje, kur vyko Lietuvos kariuomenės dienos minėjimas ir iškilminga Lietuvos karių rikiuotė, skirta 95-osioms kariuomenės įkūrimo metinėms.

REKLAMA
REKLAMA

"Šiandien džiaugiamės, kad Lietuvą saugo ir stipriausiais karinis aljansas pasaulyje (...). Tačiau išliekame budrūs, suprasdami, kad NATO gali apginti tik tuos, kurie patys nori gintis, ir saugo tuos, kuriems rūpi tarptautinis saugumas", - sakė D.Grybauskaitė.

REKLAMA

Prezidentė pasveikino karius su Lietuvos kariuomenės diena ir padėkojo už ištikimą tarnybą. Ji akcentavo, kad Lietuva gali didžiuotis garbingai užbaigusi vadovavimą Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupei bei įrodžiusi, kad sudėtingose tarptautinėse misijose gali stoti į vieną gretą su didelėmis valstybėmis.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas taip pat dėkojo kariams, tačiau pabrėžė, kad šalies gynyba turi rūpintis ne tik jie.

REKLAMA
REKLAMA

"Šalies gynyba - ne vien karių užduotis. Tai visos Lietuvos piliečių rūpestis ir pareiga. Tad savo kilniais darbais puoselėkime ir branginkime Lietuvos laisvę", - ragino ministras.

Kariuomenės vadas Arvydas Pocius džiaugėsi, kad visuomenės suvokimas apie valstybės gynybą gerėja.

"Istorijos pamokas esame išmokę ir visa Lietuvos visuomenė pradeda suprasti, kad norint apsiginti reikalingas visos šalies atsakingas požiūris, parengto ir aprūpinto mobilizacinio rezervo efektyvus panaudojimas, politinė valia, sėkmingas bendradarbiavimas su sąjungininkais. Šito negalima pasiekti be kryptingų pastangų taikos metu", - pabrėžė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iškilmingos rikiuotės pradžioje pagerbtas per tragišką nelaimę Latvijoje, Rygos prekybos centre, žuvusiųjų atminimas. Vėliau dar viena tylos minutė buvo skirta žuvusiems už tėvynę.

Po renginio Katedros aikštėje karių kolona, lydima karinės technikos parado, žygiavo Gedimino prospektu iki Nepriklausomybės aikštės.

1918 metų lapkričio 23 dieną tuometinis ministras pirmininkas ir pirmasis krašto apsaugos ministras Augustinas Voldemaras pasirašė įsakymą, kuriuo buvo pradėtos formuoti šalies reguliariosios pajėgos. Ši data – lapkričio 23 diena – yra laikoma oficialia Lietuvos kariuomenės atkūrimo diena.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų