REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seksas be orgazmo – kas kaltas?(N-18)

Seksualiai neišprusę žmonės mano, kad moters nesugebėjimas pajusti orgazmą be klitorio stimuliavimo yra frigidiškumo požymis. Tačiau specialistai teigia, kad partnerio nesugebėjimas sekso partnerei suteikti pasitenkinimą be klitorio glamonių kalba ir apie jo seksualinį nebrandumą.

REKLAMA
REKLAMA

Vakaruose atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo seksologijos klinikų pacientai. Paaiškėjo, kad moterys 3-4 kartus dažniau skundžiasi nepatiriančios orgazmo, nei iš tiesų jas kamuoja rinti seksualiniai sutrikimai. Dažniausias problemų šaltinis – psichologinis faktorius.

REKLAMA

Nesugebėjimas pajusti orgazmo dažnai yra susijęs su netinkamu partnerio, ypač pirmo, pasirinkimu. Jo kritika gali turėti įtakos, kad ateityje moteris negalės jausti orgazmo.

Dažnai moteris negali pajusti orgazmo ir dėl to, kad jaučiasi kalta užmezgusi su partnerius seksualinius santykius. Įtakos gali turėti ir mamų bei močiučių kalbos apie tai, kad seksas iki vestuvių – nuodėmė.

Baimė pastoti – dar viena priežasčių, kodėl moterys nepatiria orgazmo. Tiesa, ši problema sprendžiama lengviausiai – pakanka parinkti tinkamą kontracepcijos būdą.

Seksologai pastebi, kad moterys tampa laisvesnės ir vis dažniau nebijo kreiptis pagalbos į specialistus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų