REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį savaitgalį Anglijos „Premier“ lyga lepins savo žiūrovus. Po rinktinių pertraukos angliško futbolo mėgėjų laukia du puikūs futbolo spektakliai – Liverpulio miesto derbis bei „Manchester City“ ir „Tottenham“ dvikova.

Šį savaitgalį Anglijos „Premier“ lyga lepins savo žiūrovus. Po rinktinių pertraukos angliško futbolo mėgėjų laukia du puikūs futbolo spektakliai – Liverpulio miesto derbis bei „Manchester City“ ir „Tottenham“ dvikova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Everton“„Liverpool“

XII-asis Anglijos čempionato turas prasidės Liverpulio derbiu. „Goodison Park“ stadione Roberto Martinezo treniruojami „Everton“ futbolininkai mes iššūkį Brendano Rodgerso vadovaujamai „Liverpool“ ekipai.

REKLAMA

„Irisai“ pastaruoju metu nežaidžia pačio turiningiausio futbolo ir užima 6-ąją turnyrinės lentelės vietą, tačiau nuo lygos lyderių „Arsenal“ komandą skiria vos 5 taškai, o 2-oje pozicijoje esantys „Liverpool“ futbolininkai pirmauja prieš kaimynus tik 3 taškais.

Šį sezoną R.Martinezo auklėtiniai dar nebuvo pralaimėję namuose, tačiau pastaruoju metu komandos puolimo grandis šlubuoja – per du paskutinius susitikimus komandai varžovų gynyba buvo neįveikiama.

REKLAMA
REKLAMA

P.Jagielka su kolegomis mėgins sustabdyti grėsmingą „Liverpool“ puolimą (AFP nuotr.) Tuo tarpu „raudonieji“ įvarčių sausra nesiskundžia: prieš rinktinių pertrauką buvo sutriuškinta „Fulham“ ekipa ir per tris pastaruosius mačus įmušti 8 įvarčiai.

„Everton“ ekipoje po traumų į rikiuotę sugrįžo du gynėjai – komandoje dar nedebiutavęs Antolinas Alcarazas bei gynybos krašte rungtyniaujantis Tony Hibbertas. Vis dėlto, R.Martinezas pabrėžė, kad nei vienas iš jų startinėje sudėtyje mačo veikiausiai nepradės. Komandai negalės padėti ilgalaikes traumas patyrę futbolininkai: saugas Darrenas Gibsonas bei puolėjas Arouna Kone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Liverpool“ futbolininkai taip pat turi nuostolių. Dėl kelio traumos komandai negalės padėti pagrindinės sudėties krašto gynėjas Jose Enrique, taip pat puolėjas Iago Aspas bei jaunasis Sebastianas Coatesas. Abejojama, ar aikštėje galės pasirodyti vienas pagrindinių komandos futbolininkų – Danielis Sturridge‘as, tačiau strategas B.Rodgersas apie puolėjo galimybes rungtyniauti kalbėjo optimistiškai.

Tai bus jau 221-asis Liverpulio miesto derbis. „Liverpool“ ekipa „Premier“ lygoje nėra savo kaimynams pralaimėjusi jau penkerių rungtynių iš eilės, tačiau praeitą sezoną abi šių komandų akistatos pasibaigė lygiosiomis. „Raudonieji“ pirmauja prieš „Everton“ ir bendroje tarpusavio dvikovų istorijoje su 88 pergalėmis, tuo tarpu „irisai“ savo varžovus yra nugalėję 66 kartus.

REKLAMA

„Manchester City“ – „Tottenham“

Atvėsus aistroms po Liverpulio derbio į kovą stos turnyrinės lentelės kaimynai. Sekmadienio popietę Pellegrini Manuelio vadovaujama „Manchester City“ ekipa namuose priims Andre Villas-Boaso treniruojamus „Tottenham“ futbolininkus.

Aštuntoje turnyrinės lentelės pozicijoje žengiantys „miestiečiai“ buksuoja išvykoje, tačiau namuose šluoja visus iš eilės: iš penkių „Etihad“ stadione žaistų susitikimų M.Pellegrini auklėtiniai laimėjo visus penkis.

Ne gana to, „Manchester City“ ekipa šį sezoną kol kas demonstruoja geriausią žaidimą puolime visoje lygoje, mat yra įmušusi 28 įvarčius ir 20 iš jų – namuose. Varžovus neperstojamai gąsdina argentinietis Sergio Aguero su 8 įvarčiais bei pakaitomis jam talkinantys Alvaro Negredo bei Edinas Džeko.

REKLAMA

Tuo tarpu „Spurs“ ekipa gali pasižymėti puikia gynyba. A.Villas-Boaso auklėtiniai šį sezoną praleido tik 6 įvarčius ir pagal šį rodiklį nusileidžia tik trečioje vietoje žengiantiems „Southampton“ futbolininkams.

M.Dawsono ir E.Džeko dvikova „antrajame aukšte“ (Reuters nuotr.) Vis dėlto, „Tottenham“ ekipa taip pat yra mažiausiai įvarčių pelniusi pirmosios lentelės komanda, todėl nepaisant solidžios gynybos, „pentinams“ dar reikia smarkiai pagerinti savo žaidimo kokybę.

„Man City“ futbolininkai turi porą rimtų netekčių. Ekipai dėl blauzdos traumos negalės padėti kūrybingasis saugas Davidas Silva bei komandos kapitonas Vincentas Kompany, patyręs šlaunies traumą. Nuo sveikatos problemų niekaip nepabėga ir puolėjas Stevanas Jovetičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Spurs“ gretose vis dar negali rungtyniauti kairiojo krašto gynėjas Danny Rose‘as. Taip pat A.Villas-Boas turės verstis be dano Christiano Erikseno.

Iš pastarųjų penkių tarpusavio susitikimų „Etihad“ stadione šeimininkai laimėjo tris, o „Tottenham“ ekipa – du sykius. Per paskutinius dešimt šių ekipų mačų „Premier“ lygoje tik kartą buvo užfiksuotos lygiosios, todėl toks rezultatas šiame susitikime – mažai tikėtinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų