REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atlikdami reidą Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos (GGAI) pareigūnai prie vienos iš Utenos r. esančių sodybų pastebėjo įtarimų jiems sukėlusį automobilį. Stebėję tai, kas vyksta, ir vėliau pasekę automobilį, jie atskleidė bandytą nuslėpti neteisėtą medžioklę, kurios metu nušautas taurusis elnias. GGAI pareigūnai įtarimus jiems sukėlusį automobilį pastebėjo lapkričio 21 d. apie 19 val. Utenos r. esančiame Gaidžių kaime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasekę jį aplinkosaugininkai netrukus pamatė ir išlipantį vairuotoją, nešiną šautuvo dėklu. Toliau minėtas vairuotojas, nors ir nežinodamas, kad yra sekamas, tarsi bandė juos suklaidinti. Prie automobilio prikabino runkelių prikrautą priekabą ir pajudėjo pareigūnams jau pažįstamos sodybos Gaidžių kaime link. Tai dar labiau sustiprino aplinkosaugininkų įtarimus: grįžti iš medžioklės daugiau kaip 30 km, o po to vėl važiuoti šerti žvėrių – nelogiška.

REKLAMA

Sodyboje perkabinęs priekabą ir pakeitęs transporto priemonę, vairuotojas visureigiu nuvažiavo į mišką. Iškrovęs šėrykloje pašarus, visureigis atvažiavo į Sirvydžių kaimą (Utenos r.) ir sustojo prie parduotuvės. Ten sulaukęs pakeleivio, visureigis vėl pajudėjo. Nors pareigūnai jau buvo bepametantys visureigį iš akių, visgi nustatė jo judėjimo kryptį. Nuojauta neapgavo – nors ir kitu maršrutu, bet visureigis važiavo tos pačios sodybos link. Pasiekę sodybą pareigūnai jos kieme pamatė pažįstamą visureigį. Įėję į sodyboje esantį ūkinį pastatą aplinkosaugininkai pamatė ant balkio pakabintą žvėrį jau nudirtu kailiu.

REKLAMA
REKLAMA

Prie jo darbavosi du vyrai. Nesitikėję būti pričiupti, jiedu dar bandė tikinti aplinkosaugininkus, kad sumedžiojo elnio patelę – nužudyto tauriojo elnio ragus jie apdairiai nupjovė ir paliko miške. Bandymas išsisukti nuo atsakomybės suprantamas, kadangi šiuo metu medžioti suaugusių tauriųjų elnių patinus draudžiama. Juolab tamsiu paros metu, naudojant prožektorių. Paaiškėjo, kad medžiotojai neturėjo licencijos ir medžioklės lape nenurodė sumedžioję elnią.

Su savimi neturėjo ir kitų medžioklės dokumentų. Aiškinantis aplinkybes nustatyta, kad žvėrį tykodamas iš bokštelio neteisėtai nušovė medžiotojų klubo ,,Miškininkas“ narys. Jam pakrauti ir išdoroti elnią padėjo brolis. Priremti neginčijamų įrodymų vyrai parodė ir konkrečią sumedžiojimo vietą, ir ten pat paliktus nupjautus žvėries ragus. Šiuo pažeidimu gamtai padaryta žala – 19 110 Lt, ją vyrai turės atlyginti solidariai. Už šį pažeidimą sulaikytiesiems surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, paimtas medžioklinis graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu ir medžiokliniu prožektoriumi. Elnią nušovusiam medžiotojui gresia teisės medžioti atėmimas nuo 1 iki 3 metų ir minėto šautuvo konfiskavimas, jo bendrui – įsp ėjimas ar bauda nuo 50 iki 250 lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų