REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė: deficitas kelia nerimą

Lietuvos fiskalinis deficitas kelia nerimą, nes yra arti 3 proc., teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tuo tarpu finansų ministras teigė, kad deficitas bus suvaldytas.

Lietuvos fiskalinis deficitas kelia nerimą, nes yra arti 3 proc., teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tuo tarpu finansų ministras teigė, kad deficitas bus suvaldytas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tam, kad Lietuva atitiktų Mastrichto kriterijus, būtina išlaikyti žemesnį nei 3 proc. fiskalinį deficitą. Kol kas ekonominės prognozės yra pozityvios Lietuvai, tačiau 2013 metų biudžeto deficitas, pagal Europos Komisijos prognozes, yra artimas 3 proc., o tai kelia nerimą, ar jis tikrai bus suvaldytas. Vienas reikalavimų šiam biudžetui, kaip euro įvedimo biudžetui, išlaikyti žemesnį nei 3 proc. deficitą“, – po susitikimo su finansų ministru Rimantu Šadžiumi prezidentės žodžius perdavė jos patarėja Daiva Ulbinaitė.

REKLAMA

Šalies vadovė taip pat ragina ne tik suvaldyti deficitą, bet ir ieškoti būdų, kaip didinti kultūros darbuotojų atlyginimus bei grąžinti pensijas.

„Ekonomikos atsigavimo rezultatus turi pirmiausia pajusti mažiausiai uždirbantys, mažiausias pajamas gaunantys žmonės. Jeigu randama lėšų didžiausios algoms atkurti, pasak prezidentės, turi būti numatyta ir aiški sumažintų pensijų kompensavimo tvarka ir planas. Prezidentė taip pat ragina Vyriausybę kitą savaitę tikslinant biudžetą rasti galimybių pasirūpinti ir pačius mažiausius atlyginimus gaunančiais kultūros bei socialiniais darbuotojais“, – sakė prezidentės patarėja.

REKLAMA
REKLAMA

R.Šadžius tikino, kad šiemet deficitas sieks 2,9 proc. ir neviršys Mastrichto kriterijuose numatytų 3 proc.

„Mūsų tikslas paremtas, aišku, ne tik prognozėmis, bet ir faktiniu įplaukų, lėšų lygiu, kurį mes dabar jau turime. Jau galime prognozuoti daugiau ar mažiau tiksliai, kiek per šiuos metus surinksime įplaukų į viešuosius fondus. Manome, kad realu įgyvendinti 2,9 proc. tikslą šiais metais, kitais metais biudžetą suplanuoti taip, kad bendras viešųjų finansų deficitas būtų 1,9 proc. BVP. Tai kryptis subalansuotų viešųjų finansų link“, – penktadienį po susitikimo su prezidente žurnalistams sakė R.Šadžius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų