REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edvardas Špokas, Irma Janauskaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt Lietuvai, užsimojusiai griežtai kontroliuoti internete rengiamus lošimus ir lažybas, gali tekti švelninti norus, jeigu jie kirsis su Europos Sąjungos (ES) teisės aktais ir pažeis laisvą paslaugų judėjimą. Dėl to Europos Komisija (EK) įspėja ne tik Lietuvą, bet ir dar penkias šalis.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė prieš mėnesį Seimui pateikė siūlymą nuo Naujųjų blokuoti internete rengiamus lošimus ir lažybas, jeigu jas organizuoja ne Lietuvoje registruotos bendrovės. Kartu siūlo blokuoti ir per tokius lošimus vykdomus mokėjimus. Tokią griežtą priežiūrą esą taiko kelios Bendrijos narės. Bet toks reguliavimas užkliuvo EK. Ji prašo Lietuvą pateikti įrodymų, kad lošimus reglamentuojantys teisės aktai nediskriminuoja kitose šalyse veikiančių įmonių.

REKLAMA

„Atsiranda problema, kad ne Lietuvos kompanijos, o iš kitų ES- šalių, dalyvaujančios vidaus rinkoje, negali vykdyti veiklos Lietuvoje. Tai yra pagrindinė problema, kurią mato ir Komisija. Negalima uždaryti rinkos tiems, kurie yra ne iš Lietuvos“, – teigė Europos žaidimų ir lažybų asociacijos vadovas Marrtenas Haijeris.

ES leidžia valstybėms pačioms nusistatyti lošimų reguliavimo politiką. Tačiau jos privalo įrodyti, kad ji būtina, nes kitaip keltų grėsmę viešajam interesui. Lietuvoje lošimai ir lažybos internete dabar yra nelegalūs, nes daugiau nei prieš dešimtmetį priimtas Azartinių lošimų įstatymas nenumato galimybės tą daryti virtualiai. Pataisas legalizuoti šį verslą rengusios ministerijos teigimu, Lietuva įrodys, kad be jų įvesti tvarką rinkoje neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA

„Juk dabar kokia situacija – Lietuvos įmonės, kurios moka mokesčius, kurios išlaiko žmones, moka atlyginimus, visa kita, tampa kaipo nelegalios. [...] Užsienio kompanijos, kadangi internetas neturi sienų, atlieka lošimus, nusižengia įstatymui. Ir pinigus visus iš Lietuvos išpumpuoja pas save, tai kas tai, jei nenusižengimas?“, – klausė finansų viceministras Vytautas Galvonas.

Europos lažybų asociacija kaip pavyzdį Lietuvai pateikia Daniją, kur internetinių lošimų organizatoriui pakanka gauti licenciją, o registruoti savo įmonę šalyje – neprivaloma. Taip esą danai susirenka ir mokesčius ir nediskriminuoja kitų bendrijos šalių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų