REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Qualcomm“ anonsavo naują „SoC“ lustą „Snapdragon 805“, kuris bus skirtas išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams. Naujasis procesorius leis dirbti su „Ultra HD“ (4K) raiškos vaizdo medžiaga, kurios raiška keturis kartus didesnė, nei dabar paplitusi HD 1080p.

REKLAMA
REKLAMA

Procesorius „Snapdragon 805“ bus komplektuojamas su grafikos posisteme „Adreno 420“. Jos produktyvumo lygis, gamintojo teigimu, bus apie 40 proc. didesnis, nei dabar „Snapdragon 800“ esančio adapterio „Adreno 330“.

REKLAMA

Naujasis „SoC“ lustas gaus 4 skaičiavimų branduolius „Krait 450“, kurie galės dirbti maksimaliu 2,5 GHz taktiniu dažniu. Atminties pralaidumas siekia 25,6 Gb/s. Tai turėtų leisti padidinti našumą naršant internete ir dirbant su daugialypės terpės turiniu.

„Qualcomm“ tikina, jog „Snapdragon 805“ yra galingiausias kompanijos procesorius ir pirmasis sprendimas su integruota grafika, kuri palaiko „Ultra HD“ (4K) raiškos vaizdo medžiagą ir žaidimus. Luste bus integruoti modemai „Gobi MDM9x25“ ir MDM9x35, kurie leis telefonams ir planšetėms dirbti 4G LTE tinkluose (duomenų perdavimo sparta – iki 150 Mb/s).

REKLAMA
REKLAMA

Mobiliųjų skaitmeninių vaizdo kamerų darbo sparta taip pat gali padidėti, kadangi dvigubas signalų procesorius turi 1 Gb/s pralaidą. Šis rodiklis šiuo metu yra geriausias rinkoje. Mikroschemoje įdiegtas giroskopinis vaizdų stabilizatorius, taigi galima tikėtis ir geresnės nuotraukų kokybės.

Procesorių „Snapdragon 805“ prototipai jau išsiųsti „Qualcomm“ partneriams. Gamintojo teigimu, pirmieji serijiniai gaminiai prekyboje turėtų pasirodyti 2014 metų pirmoje pusėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų