REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaikų auklėjimas ir jų ateitis – tema, kuri visuomet kelia tėvams nerimą, bet kartais šis rūpinimasis įgauna specifinę formą. Rytoj Seime ketinama rengti spaudos konferenciją „Vaiko teisių konvencija. Prietarais pagrįstos baimės“. Dar šiek tiek anksčiau Seimo nariai sulaukė leidinių apie Vaiko teisių konvencijos įgyvendinimą „Vaiko apsauga“.

Šis leidinys ir pati konferencija sulaukė aštrios visuomenės veikėjos Mildos Bartašiūnaitės kritikos. Cituojame M. Bartašiūnaitės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje išplatintą žinutę (kalba netaisyta): „Priminsiu, kad UNICEF, tai ta pati organizacija, kuri Lietuvoje bruka švietimo programas apie pidarastus princus, genderizmo marazmus, ir liepia savo keturių metų vaikus mokinti masturbacijos meno.... Taigi... “

Naujienų portalas balsas.lt pasidomėjo, ar viešojoje erdvėje nebuvo supainioti organizacijų pavadinimai ir kaip tokius komentarus vertina UNICEF fondo atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

UNICEF direktorė: esame nustebę

UNICEF dirba su šeimomis, bendruomenėmis ir vyriausybėmis daugiau kaip 190 pasaulio šalių, padeda apmokyti sveikatos priežiūros darbuotojus, užtikrina maisto ir švaraus geriamojo vandens tiekimą bei yra didžiausia pasaulyje vakcinų besivystančioms šalims tiekėja. Lietuvoje veikiantis UNICEF padalinys rengė humanitarinės pagalbos misijas į Siera Leonę, Kambodžą, Tanzaniją, teikė paramą nukentėjusiesiems Afganistane, Haityje, Filipinuose.

REKLAMA

UNICEF vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė naujienų portalui balsas.lt sakė: „Minėtą knygą esame išleidę kartu su Europos Parlamentu. Ji išleista gerokai anksčiau. Knygoje kalbama, kaip Vaiko teisių konvenciją turėtų įgyvendinti parlamentarai.“

Paklausta, ar jos nestebina kontekstas, kuriame minima organizacija, J. Majauskaitė sakė: „Kai 2005 metais Lietuva tapo šalimi donore (t. y. ėmė organizuoti humanitarines misijas į kenčiančias nuo skurdo pasaulio šalis – aut. past.) ir šiek tiek pasikeitė mūsų misija, sulaukdavome įvairių reakcijų. Žmonėms buvo sunkiai suprantama, kodėl turime padėti Afganistano, o ne Lietuvos vaikams, bet dabar žmonės daugiau domisi, diskutuoja ir nusprendžia prisidėti.“

REKLAMA
REKLAMA

J. Majauskaitės teigimu, fondas neturi nieko bendra su minėtomis švietimo programomis. „Sunku paaiškinti, kodėl mūsų fondas buvo susietas, reikia klausti pačios M. Bartašiūnaitės“, – sakė ji.

R. Šalašavičiūtė: tai visiškas neišmanymas ir beraštystė

Naujienų portalui balsas.lt susisiekus su Seimo nare Rimante Šalaševičiūte, ši teigė, kad viešojoje erdvėje pasirodžiusius M. Bartašiūnaitės komentarus vertina neigiamai „Ši persona jau nuo pavasario labai tikslingai dirba ir skaldo visuomenę. Kiek man žinoma, ši moteris neturi teisinio išsilavinimo ir net socialinio darbuotojo žinių, tačiau sėkmingai kiršina visuomenę ir sėja nerimą. Jos teiginiai neatitinka tikrovės, o komentarai apie UNICEF – absoliuti beraštystė. Veikiausiai šią organizaciją moteris painioja su Jungtinėmis Tautomis“, – tvirtino parlamentarė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot R. Šalaševičiūtės, UNICEF fondas teikia pagalbą badaujantiems ir sergantiems vaikams įvairiose pasaulio vietose, bet su jokiomis M. Bartašiūnaitės minimomis švietimo programomis nėra susijęs.

„Tokie nepamatuoti teiginiai daro žalą kilnius darbus dirbančiai organizacijai. Manau, kad ši persona (M. Bartašiūnaitė – aut. past.) neprisiims atsakomybės už savo žodžius ir galimus jų padarinius“, – teigė Seimo narė ir pridūrė, kad prieš kalbant viešai M. Bartašiūnaitei reikėtų pasidomėti, ką iš tiesų veikia UNICEF.

M. Bartašiūnaitė teigia organizacijų nepainiojanti

Paklausta, ar kalbėdama apie UNICEF nesupainiojo organizacijų, M. Bartašiūnaitė tvirtino: „Taip, aš tikrai turėjau omenyje UNICEF. Šios organizacijos rekomenduotos mokymo programos yra direktyvų tipo. Leidžiamos knygelės apie princus ir vienalyčius asmenis, „Gender Loops“ projektas. UNICEF remia švietimo programas, susijusias su apie genderizmo teorijomis, ir teigia, kad vaikus nuo mažumės reikia šviesti lytinėmis temomis. Vokietijoje vaikai, per lytinio švietimo pamokas pamatę paveikslėlius, krinta kaip musės (alpsta – aut. past.), o tėvai, kurie atsisako atžalas vesti į lytinio švietimo pamokas, sodinami į kalėjimus.“

REKLAMA

Moteris tikino, kad tose programose juodu ant balto parašyta, jog vaikai turi mokėti masturbuotis, žinoti, kas yra abortas, ir pan. „Ne vieną kartą teko matyti įvairias jų švietimo programas. Ši organizacija labai daug kalba apie toleranciją, apie tai, kad vaikų negalima skirstyti į berniukus ir mergaites, kad vaikai patys gali nuspręsti, kokios lyties jie yra. Šios programos pas mus ateina iš Jungtinių Tautų, UNICEF – kaip filialas Lietuvoje“, – kalbėjo moteris.

Į klausimą, kodėl tuomet UNICEF organizacija kaip pagrindinę savo veiklą nurodo humanitarinės pagalbos misijas, pašnekovė atsakė: „Reikia rodyti, kad veiki ką nors gero.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų