REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus žalio ir gyvo maisto gerbėjai sulaukė dar vienos jiems skirtos maitinimosi vietos: miesto centre, Gedimino pr. 52, duris atvėrė antrasis „RAW 42“ maisto baras-restoranas. „RAW 42“ siūlo lankytojams maistą, paruoštą ne didesnėje nei 42 laipsnių temperatūroje, o apsilankiusius svečius žada maloniai stebinti šviežiai pagamintų patiekalų skoniu.

Vilniaus žalio ir gyvo maisto gerbėjai sulaukė dar vienos jiems skirtos maitinimosi vietos: miesto centre, Gedimino pr. 52, duris atvėrė antrasis „RAW 42“ maisto baras-restoranas. „RAW 42“ siūlo lankytojams maistą, paruoštą ne didesnėje nei 42 laipsnių temperatūroje, o apsilankiusius svečius žada maloniai stebinti šviežiai pagamintų patiekalų skoniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maisto baro-restorano „RAW 42“ įkūrėjos teigimu žaliavalgystė tampa vis populiaresnė Lietuvoje. „Neretai žmonės, siekdami keisti gyvenimo būdą, renkasi žalią, gyvą maistą. Labai svarbu, jog mieste būtų vietų, kurios siūlytų jų poreikius atitinkančius produktus bei patiekalus. Plečiamės ir nuolat stengiamės patenkinti užsukusių pavalgyti klientų lūkesčius“, – mintimis dalinosi Gražina Gum.

REKLAMA

Žalio maisto baro-restorano svečiams bei lankytojams, užsukusiems pavalgyti ar tiesiog maloniai pasisėdėti jaukioje aplinkoje, siūlomos patiekalų įvairovės tikrai netrūks, sako G.Gum. Klientai gali mėgautis sriubomis, salotomis, karštaisiais patiekalais ir net saldumynais, pagamintais ne didesnėje nei 42 laipsnių temperatūroje.

„Baro-restorano lankytojai čia neras nei viryklės, nei virtuvei įprastų maisto produktų: pieno, kiaušinių ar sviesto. Visi siūlomi patiekalai yra gaminami vietoje, o pagrindinis įrankis, be kurio neišsiverstume – vaisių ir daržovių trintuvas. Paragavę mūsų pyragų ar desertų, turbūt net nepatikėsite, kad pagaminome juos be miltų“ ,– pabrėžia restorano „RAW 42“ įkūrėja.

REKLAMA
REKLAMA

Maisto baro-restorano lankytojai žaliais patiekalais darbo dienomis galės mėgautis nuo 10:00 iki 20:00, o savaitgaliais svečiai laukiami nuo 12:00. Vienu metu „RAW 42“ gali svečiuotis iki 50-ies žmonių. Baro-restorano interjeras pasižymi skandinavišku minimalizmu ir išryškina unikalų maisto skonį.

Lapkričio 20 d., oficialaus atidarymo metu, jau daugiau nei savaitę veikiančiame bare-restorane susirinko išskirtiniai svečiai, kurie buvo supažindinti su siūlomu meniu. Svečiams buvo surengta žalio maisto degustacija, kurioje jie išbandė specialiai ruoštus patiekalus bei buvo supažindinti su gyvo maisto nauda organizmui. Kadangi baras-restoranas propaguoja sveiką maitinimosi būdą, alkoholis nebuvo siūlomas, skirtingai negu įprasta Lietuvoje: jį pakeitė originaliai pateikti sulčių „shotai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vakarų šalyse žaliavalgystės kultūra išsivysčiusi gerokai labiau negu pas mus. Žymūs žmonės, tokie kaip Demi Moore, Jason Mraz, Bryanas Adamsas, Natalie Portman ir kiti, renkasi žalią maistą. Mums ypač smagu, jog pasaulyje žinomos grupės „Red Hot Chilli Peppers“ lyderis Anthony Kiedis, lankydamasis Lietuvoje, svečiavosi mūsų žalio maisto bare-restorane“, – sako G. Gum.

Šiuo metu žalio bei gyvo maisto gerbėjai gali mėgautis sveiku organizmui maistu dviejose „RAW 42“ baruose-restoranuose, įsikūrusiuose Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų