REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Penktadienį paaiškės, ar Rusija vėl atnaujina sugriežtintas krovinių patikras Lietuvos ir Latvijos vežėjams, teigia nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jokios oficialios informacijos nėra, tačiau socialiniuose tinkluose ir per vežėjų forumus paplito informacija, kad gali būti nuo penktadienio vėl taikomas rizikos modelis, kurį Lietuvai jau taikė prieš kiek daugiau nei mėnesį. Tačiau tuo įsitikinsime tik rytoj“, - BNS sakė „Linavos“ atstovas spaudai Gytis Vincevičius.

REKLAMA

Pasak jo, neoficialiai teigiama, kad sugriežtinta patikra būtų taikoma visiems automobiliams, vykstantiems iš Lietuvos ir Latvijos. G.Vincevičiaus žodžiais, pirmiausia reikia sulaukti realių faktų.

„Šiuo metu Lietuvos vežėjai tiesiog laukia ir žiūrės, kokia bus reali situacija“, - teigė G.Vincevičius.

Rusija nuo rugsėjo vidurio iki spalio vidurio Lietuvos vežėjams taikė sugriežtintas patikras, dėl kurių vilkikai pasienyje laukdavo iki 2 savaičių. Sugriežtinta patikra buvo nutraukta, nurodžius Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, spalio pradžioje Rusija taip pat uždraudė įvežti lietuviškos pieno produktus, motyvuodama, kad šie yra nesaugūs. Draudimas galioja iki šiol.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė rugsėjį pareiškė, jog sugriežtinta patikra susijusi su Lietuvos pirmininkavimu Europos Sąjungos Tarybai ir Rytų partnerystės programa. Kiti Lietuvos politikai šiuos Rusijos veiksmus siejo su derybomis su "Gazprom", o premjeras Algirdas Butkevičius juos vertino kaip ekonominį karą.

Latvijai iki šiol sugriežtinta krovinių patikra nebuvo taikoma.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų