REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Konstitucinio Teismo sprendimas dėl nekompensuotų tėvystės pašalpų yra socialiai neteisingas, teigia premjeras. Pasak Algirdo Butkevičiaus, sprendimas kompensuoti teisėjų atlyginimus, tačiau nekompensuoti tėvystės išmokų neturi ekonominės logikos.

„Aš tikrai galiu pasakyti, kad socialinio teisingumo požiūriu kai kurie sprendimai buvo priimti neteisingi. Mano manymu, nors aš negaliu kvestionuoti Konstitucinio Teismo sprendimų, nebuvo atsižvelgta į socialinę padėtį, į ekonominę padėtį, nors tikrai buvo toks reikalavimas, kad mes vis dėl to galvotume apie ekonomikos atsigavimą, apie tvarios ekonomikos sukūrimą“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

„Kai būna priimami sprendimai, kurie prasilenkia su ekonomine logika, ir netgi palyginus, kaip buvo elgiamasi kitose šalyse, pati ekonominė sąvoka sako, kad jeigu ekonominė situacija blogėja, jeigu yra ekonominė krizė, visą laiką vyriausybės priima sprendimus pagal savo finansines išgales finansuoti ir darbo užmokestį, ir pensijas, nes pirmiausia reikia įvertinti valstybės finansines galimybes“, – tikino premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Konstitucinis Teismas trečiadienį paskelbė, kad sprendimas nekompensuoti nuo 2010 metų sumažintų tėvystės pašalpų neprieštarauja Konstitucijai. KT pabrėžė, kad tėvystės pašalpa yra terminuota finansinė parama, priklausanti nuo valstybės bei visuomenės išgalių.

KT liepą paskelbė, kad per ekonomikos krizę valstybės tarnautojų ir teisėjų atlyginimai buvo sumažinti iš dalies pažeidžiant Konstituciją. Teismo sprendimu, Konstitucijai prieštarauja sprendimai, kuriais sumažinti valstybės tarnautojų ir teisėjų pareiginės algos koeficientai, valstybės tarnautojų priedų už kvalifikacines klases, statutinių valstybės tarnautojų priedų už kvalifikacines kategorijas dydžiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų