REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį aptarti galimybės įsilieti į valdančiąją koaliciją grupė Darbo partijos frakcijos parlamentarų susitiko su valstiečiais liaudininkais.

REKLAMA
REKLAMA

Tai BNS patvirtino Valstiečių liaudininkų frakcijos seniūnė Aldona Staponkienė.

Frakcijos seniūnės teigimu, "darbiečiai" aiškinosi, kokiomis sąlygomis jie galėtų "sustiprinti koaliciją".

REKLAMA

Darbo partijos (DP) frakcijos seniūno pavaduotojas Juozas Pinskus BNS patvirtino susitikęs su valstiečiais liaudininkais, tačiau susitikimo nedetalizavo, teigdamas, jog buvo kalbama "apie politinę situaciją".

"Buvo kalbama apie viską, tai nei derybos, nei kas, tiesiog draugiškas pokalbis prie arbatos puodelio", - sakė J.Pinskus.

Paklaustas, ar tokių susitikimų būta ir su kitomis frakcijomis, J.Pinskus sakė, jog "bus kalbama su visais".

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį DP pirmininkas Kęstutis Daukšys žurnalistams pranešė, jog partija pradeda konsultacijas dėl naujos valdančiosios koalicijos formavimo, derybos vyks su centro krypties partijomis, konkrečiai - "nuo valstiečių iki liberalų".

Apie derybas dėl koalicijos "darbiečiai" prakalbo po to, kai socialdemokratai šią savaitę netikėtai pasiūlė pirmalaikius Seimo rinkimus, be to, prakalbo apie bendradarbiavimo susitarimo su konservatoriais nutraukimą.

Siūlymas dėl pirmalaikių rinkimų Seime atmestas, tačiau kai kurie politologai tokį socialdemokratų žingsnį įvertino kaip perėjimą į derybas dėl valdančiosios koalicijos performavimo, tuo pačiu norint "paspausti" vis kategoriškesnius reikalavimus mainais už paramą keliančius konservatorius bei galimus partnerius "darbiečius".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiek socialdemokratai, tiek "darbiečiai" neigia kalbas apie derybas dėl pastarųjų prisijungimo prie valdančiųjų, tačiau neoficialiai kalbama, jog derybas stabdo tik Darbo partijos "apetitas" - ji esą norėtų postus perskirstyti pagal kvotas Seime, kur DP frakcija turi tik vienu parlamentaru mažiau nei socialdemokratai.

Mažumos Vyriausybę praėjusią vasarą sudarė keturios daugumos parlamente neturinčios partijos - socialdemokratai, valstiečiai liaudininkai, liberalcentristai bei "pilietininkai". Iki šiol mažumos Vyriausybė dirbo su opozicinių konservatorių parama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų