REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paslapčių apsaugos koordinavimo komisija spręs, kiek slapta buvo žurnalistams nutekinta Valstybės saugumo departamento pažyma. Tai įvertinti prašo tyrimą atliekantys prokurorai, prieš paskelbdami įtarimus galbūt informaciją nutekinusiam asmeniui.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorai teigia nustatę, kaip įslaptinta informacija pateko į žiniasklaidos priemones ir kas iš valstybės tarnautojų slaptą pažymą perdavė BNS žurnalistei. Įtarimai šiuo metu dar niekam nepareikšti.

REKLAMA

Prokurorai tikina, kad kiti veiksmai bus vykdomi tik gavus komisijos išvadą. Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas sako, kad nepaisant to, kokį sprendimą priims paslapčių koordinavimo komisija, informacija nutekinęs asmuo neišvengs atsakomybės nepriklausomai nuo informacijos svarbumo, skirsis tik atsakomybės dydis.

Tyrimas pradėtas spalio pabaigoje, kai BNS pranešė apie Saugumo departamento perspėjimą valstybės vadovams ir dviem Seimo komitetams, jog Rusija rengia naujas informacines atakas ir artimiausiu metu gali būti platinama dezinformacija apie prezidentę Dalią Grybauskaitę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų