REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę visų 2013–2014 metų ULEB Eurolygos turnyro krepšininkų pavardes ant marškinėlių pakeis užrašas „One Team“. Eurolygos šeštasis ir septintasis turai yra dedikuoti Eurolygos socialinei programai „One Team“ ir svarbiam jos partneriui „Special Olympics“.

REKLAMA
REKLAMA

Vassilis Spanoulis, Juanas Carlosas Navarro, Dimitris Diamantidis, Rudy'is Fernandezas, Šarūnas Jasikevičius - vieni labiausiai žinomų žaidėjų krepšinyje. Tačiau ketvirtadienį ir penktadienį šių pavardžių aikštelėse perskaityti nebus galima. Vietose, kuriose ant visų Eurolygos marškinėlių nugarų turėtų būti rašomos skirtingų žaidėjų pavardės, puikuosis vienas užrašas – ONE TEAM. Toks žingsnis yra žengiamas solidarizuojantis su visais žmonėms, kuriems padeda ši socialinė programa.

REKLAMA

Artimiausios dvi Eurolygos reguliariojo sezono savaitės yra dedikuotos „Special Olympics“ organizacijai – vienai pagrindinių „One Team“ partnerių. „Special Olympics“ – tai viena didžiausių ne pelno siekiančių organizacijų pasaulyje, kurios tikslas bendromis pastangomis integruoti protinę ir fizinę negalią turinčius žmones į platesnį visuomenės ir sporto gyvenimą, skatinti kitų pagarbą ir supratimą.

Lapkričio 21–29 dienomis prieš kiekvienas Eurolygos rungtynes „Special Olympics“ sportininkai žengs į aikštę, kur sulauks pasveikinimų iš komandų kapitonų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai kalbame apie bendruomenes, mes esame viena komanda (One Team). Mes kovojame dėl pergalių, tačiau nesvarbu, kurio klubo spalvas giname, mes suvienijame savo jėgas šiam kilniam tikslui“, – sakė Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas.

Nuo 2009 metų Eurolyga kiekvieną sezoną demonstruoja išskirtinį dėmesį ir remia „Special Olympics“ iniciatyvą. Šis bendradarbiavimas įgavo dar didesnę prasmę, kai prieš metus „Special Olympics“ tapo programos „One Team“ dalimi.

„Mes labai didžiuojamės savo partneryste su „Special Olympics“, kurios tikslai sutampa su mūsų – skatinti pagarbą, toleranciją ir įvairių grupių integraciją į visuomenės gyvenimą, – teigė Eurolygos prezidentas ir vadovas Jordi Bertomeu. – Mūsų bendradarbiavimas su „Special Olympics“ peraugo į ištisus metus vykstančią veiklą, tačiau šios 24 rungtynės per dvi savaites yra pagrindinis raktas į mūsų aistruolių ir tarptautinės auditorijos širdis. Noriu ypač padėkoti Eurolygos komandoms ir žaidėjams, kurie dar kartą įrodo, kad būdami kartu mes galime pasiekti daugiau."

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šią ypatingą Eurolygos iniciatyvą vainikuos dešimtoji Europos „Special Olympics“ krepšinio savaitė, prasidėsianti lapkričio 30 dieną, bei pasaulinė žmonių su negalia diena, minima gruodžio 3-iąją.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų