REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kas dešimtas Lietuvos gyventojas teigia, kad šiemet jau pasiskiepijo nuo gripo ar artimiausiu metu ketina tai daryti. Tačiau reguliariai nuo gripo skiepijasi tik 5 proc. Lietuvos gyventojų, o niekada nuo gripo nesiskiepijo 7 iš 10 apklaustųjų. Tai parodė Lietuvos gyventojų apklausa, kurią atliko didžiausia Lietuvoje rinkos ir žiniasklaidos tyrimų bendrovė TNS LT.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas parodė, kad palankiausiai skiepų nuo gripo atžvilgiu yra nusiteikę tie gyventojai, kurie patys aktyviai praktikuoja šią gripo prevencijos priemonę. 62 proc. tokių gyventojų skiepus nuo gripo vertina labai gerai arba puikiai. Didžiausiais skeptikais išlieka iki šiol skiepų nuo gripo nebandę žmonės. Nepalankiai tokią prevencijos priemonę vertina 60 proc. nesiskiepijusių nuo gripo.

REKLAMA

„Apklausos rezultatai rodo, kad Lietuvoje skiepijimosi „įpročiai“ nėra susiformavę. Dalis žmonių yra tiesiog pasyvūs skiepijimosi klausimu: jie nėra nusiteikę priešiškai, tačiau ir skiepytis nėra linkę. To priežastys gali būti įvairios – vieni vengia išlaidauti ir tikisi, kad epidemija jų nepalies, kiti nenori gaišti laiko procedūrai, tretiems galbūt trūksta išsamios informacijos“, – teigia TNS LT Politinių ir socialinių tyrimų specialistė Rūta Matulaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadalis Lietuvos gyventojų rekomenduotų skiepytis nuo gripo ir kitiems. Apie trečdalis apklaustųjų šiuo klausimu dvejoja, kuomet 49 proc. teigia, kad skiepytis nuo gripo nerekomenduotų. Panašios tendencijos išlieka keletą pastarųjų metų. Labiausiai skiepus nuo gripo linkę rekomenduoti kaimo vietovių gyventojai, tuo metu didmiesčių gyventojai rekomendavimo prasme yra mažiau aktyvūs.

Minėtas tyrimas buvo atliktas šių metų spalio-lapkričio mėnesiais tiesioginio interviu respondentų namuose metu. Jame dalyvavo 481 Lietuvos gyventojas nuo 18 iki 74 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų