REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai rinkos teismui pateiktas išmanusis laikrodis „Samsung Galaxy Gear“ patraukė vartotojų dėmesį, tačiau apžvalgininkai ir kritikai sutarė, kad šio baterija veikia per trumpai, o tariamas išmanumas nusileidžia kišenes puošiantiems telefonams, rašo inc.com.

Neseniai rinkos teismui pateiktas išmanusis laikrodis „Samsung Galaxy Gear“ patraukė vartotojų dėmesį, tačiau apžvalgininkai ir kritikai sutarė, kad šio baterija veikia per trumpai, o tariamas išmanumas nusileidžia kišenes puošiantiems telefonams, rašo inc.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mobiliesiems telefonams užkariavus pasaulį, rankiniai laikrodžiai ėmė atlikti puošybos detalės funkciją – žmonija įprato laiką tikrintis telefone. Vis dėlto atsiranda tokių, kurie paprasčiausiai tingi trauktis telefoną iš kišenės, rankinės ar dėklo ir minutes skaičiuoja senamadiškai – ant riešo.

REKLAMA

Inc.com pastebi, kad riešas – ideali vieta ne tik laikrodžiui, tačiau ir kompiuteriui. Juk tam, kad 1923 metais išrastas rankinis laikrodis dominavo rinkoje beveik visą amžių yra svari priežastis – jokia kita vieta prietaiso pritvirtinimui ant žmogaus kūno tiesiog nėra pakankamai patogi. Tačiau būtent išmanieji laikrodžiai kol kas turi vieną trūkumą – jie nėra pakankamai protingi. Tam, kad šie taptų patrauklūs verslui ir eiliniams gyventojams, reikia papildomų funkcijų.

REKLAMA
REKLAMA

Paprastesnė tinklo prieiga

Tam, kad išmanieji laikrodžiai išties taptų populiarūs, tiesiog privalu, jog būtų įmanoma juos prijungti prie bet kurio bevielio tinklo namuose, darbe ar sporto klube. Ant riešo tupintis kompiuteris negali būti vien tik aksesuaras – šis turi tapti nedidele objektų valdymo priemone, o šiam tikslui pasiekti būtinas bent jau interneto ir „Bluetooth 4.0“ ryšys, rašo inc.com.

Jei pagrindinė išmaniojo laikrodžio paskirtis yra trumpųjų žinučių rašymas, prietaiso laukia liūdna ateitis. Kam pirkti papildomą priemonę, kurios vienintelę naudingą funkciją atlieka kišenėje telpantis telefonas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šioje lygtyje įrašę prieigą prie internetinės bankininkystės, „Facebook“, „Skype“ ar galimybę reguliuoti kambario temperatūrą turėsime itin patrauklų ir naudingą įrankį.

Organizuotai pateikti duomenys

Kol holografinės projekcijos netaps kasdienių reiškiniu, teks susitaikyti su faktu, kad išmaniųjų laikrodžių ekranai bus pakankamai maži, rašo inc.com. Būtent todėl išmaniųjų laikrodžių gamintojai turėtų sugalvoti, kaip efektyviai pateikti didelį informacijos kiekį, neapsunkinant vartotojo.

Inc.com teigimu, išmanieji laikrodžiai turėtų būti susieti su taip vadinamu daiktų internetu – tokia galimybė atvertų visiškai naujus informacijos klodus. Pavyzdžiui vos įėjus į biurą, laikrodis galėtų automatiškai susisieti su pastato vedinimo sistema ir rodyti oro drėgmę, bei potencialias rizikas sergantiems kvėpavimo takų ligomis. Apie tai, kad nedideliame ekrane turėtų būti pateikiama informacija apie akcijų kainas ir svarbiausi atnaujinimai, nereikia nė užsiminti – tai tiesiog privaloma.

REKLAMA

Svarbiausia, kad technologija tokiems procesams jau egzistuoja – tereikia ją pažaboti.

Reagavimas į kompleksinius sakinius

Mažas išmaniojo laikrodžio dydis riboja vaizdinės, bet ne garsinės informacijos pateikimo būdus, rašo inc.com. Vis dėlto laikrodis turėtų reaguoti ne tik į komandas, kaip „Apple“ paieškos pagalbininkė „Siri“ ar „Google“ sukurtas atitikmuo – „Google Now“.

Išmanioji riešo puošmena turėtų reaguoti į kompleksinius sakinius – paprašius pakeisti svarbaus susitikimo laiką, laikrodis turėtų suprasti apie kurį susitikimą kalbamą. Verslo naujienų portalo teigimu, tokį išmanumo lygį įgalina algoritminė paieška, paremta „Google“, „Quora data“ ar asmeninių elektroninių laiškų duomenų pagalba.

REKLAMA

HD kokybės vaizdas

Nors pateikti hologramų žmonija dar nesugebėjo, to paties nebūtų galima pasakyti apie mikro projektorius, kurie jau yra įmontuoti į kai kuriuos telefonus. Jau minėtas išmanusis laikrodis „Galaxy Gear“ sugeba fotografuoti, todėl suteikus funkciją rodyti atvaizdus tiesiai iš riešo kelių metrų atstumu – prietaiso panaudojimo galimybės daug labiau atitiktų verslo poreikius.

Galiausiai, norint, kad verslo pasaulis susidomėtų išmaniojo laikrodžio idėja, šiems reikia tapti susietais su verslo pasauliu. Išmanusis laikrodis turėtų tapti telefoną primenančiu prietaisu su geriau integruotu informacijos pateikimu – tai tarsi priedas, leidžiantis nuolatos būti prisijungus prie tinklo, rašo inc.com. Tiek programinė, tiek ir inžinerinė įranga tokio prietaiso sukūrimui jau egzistuoja. Klausimas ar žmonės jau nori ir yra pasiruošę tokiam prisijungimo lygiui.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų