REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prancūzijos policija antradienį tęsia didelio masto gaudynes Paryžiuje, ieškodama ginkluoto užpuolikų, kuris pašovė ir sunkiai sužeidė vieno laikraščio fotografą, o vėliau šaudė prie vieno banko būstinės ir pagrobė automobilį.

Prancūzijos policija antradienį tęsia didelio masto gaudynes Paryžiuje, ieškodama ginkluoto užpuolikų, kuris pašovė ir sunkiai sužeidė vieno laikraščio fotografą, o vėliau šaudė prie vieno banko būstinės ir pagrobė automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pėstieji policininkai ir policijos mašinos patruliavo nerimo apimtoje sostinėje, budėjo prie žiniasklaidos biurų, Eliziejaus Laukų alėjoje ir prie įėjimų į metropoliteno stotis.

REKLAMA

Tyrėjai kol kas dar nenustatė užpuoliko tapatybės, tačiau vidaus reikalų ministras Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) pažymėjo, kad tas vyras kelia „tikrą pavojų“.

Užpuoliko motyvai kol kas neaiškūs, tačiau policija mano, jog tas pats asmuo susijęs su penktadienį įvykusiu incidentu, kai vienos Paryžiaus televizijos darbuotojams grasino šautuvu ginkluotas vyras.

Užpuolikas, kuris buvo užsidėjęs kepuraitę ir turėjo 12 kalibro lygiavamzdį šautuvą, pirmadienį apie 10 val. 15 min. vietos (11 val. 15 min. Lietuvos) laiku pradėjo šaudyti kairiosios pakraipos laikraščio „Liberation“ redakcijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas 27 metų laisvai samdomas fotografas, atvykęs dirbti pirmąją dieną tame leidinyje, buvo pašautas stambiais šratais į krūtinę ir pilvą.

Jis buvo išvežtas į ligoninę, būdamas kritinės būklės. Laikraštis vėliau pranešė, kad fotografas buvo operuotas ir perkeltas į intensyviosios terapijos skyrių.

Pabėgęs iš to dienraščio biuro Paryžiaus rytiniame rajone ir, kaip manoma, nuvyko į verslo rajoną Defansą, kur kelis kartus iššovė prie banko „Societe Generale“ centrinės būstinės, nors nieko nekliudė.

Kaip pranešama, jis vėliau užgrobė automobilį ir grasindamas jo vairuotojui ginklu privertė nuvežti netoli Eliziejaus Laukų sostinės centre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors Paryžiuje ginkluoti nusikaltėliai siautėja retai, sklinda gandai, kad tas vyras turi granatų, taip pat šratinį pompinį šautuvą, kurį panaudojo per abu šaudymo incidentus.

Policija nurodė, jog iš apsaugos kamerų nufilmuotų vaizdų galima daryti išvadą, jog tas pats vyras įsiveržė į naujienų televizijos BFMTV biurą Paryžiuje ir grasino darbuotojams.

Per tą incidentą užpuolikas kelis kartus šovė į grindis ir perspėjo vieną aukšto rango redaktorių: „Kitą kartą nešausiu pro šalį.“

„Žinodami panašumus tarp šių keturių incidentų, tarp užpuoliko veiksmų pobūdžio, fizinės išvaizdos ir drabužių, taip pat jo ginklų, manome, kad susidūrėme su pavieniu užpuoliku“, – sakė Paryžiaus prokuroras Francois Molinsas (Fransua Molensas).

REKLAMA

Prokurorai paskelbė to vyro nuotraukas iš saugos kamerų nufilmuotų vaizdų. Jis buvo apibūdintas kaip 35–45 metų baltaodis, vidutinio ūgio, žilstelėjusiais plaukais ir kelias dienas nesiskutęs.

„Liberation“ direktorius Nicolas Demorand'as (Nikola Demoranas) sakė, kad šaudynės laikraščio redakcijos vestibiulyje smarkiai sukrėtė leidinio darbuotojus.

„Kai žmogus su šautuvu įžengia į laikraščio redakciją demokratinėje šalyje, tai labai rimta – kad ir kokia būtų to žmogaus psichikos būklė“, – N.Demorandas sakė naujienų agentūrai AFP.

REKLAMA

Antradienį šio dienraščio paskelbto N.Demorando straipsnio antraštė buvo lakoniška: „Mes tęsime.“

Jo pirmajame puslapyje rašoma: „Jis išsitraukė ginklą ir dukart iššovė.“ Laikraštis šiai precedento neturinčiai atakai paskyrė iš viso keturis puslapius

Vienas darbuotojas prisiminė akimirką, kai į redakciją įžengė ginkluotas asmuo.

„Tas vyrukas išsitraukė šautuvą iš krepšio ir dukart šovė į žmogų, kuris pirmasis jam pasipainiojo. Visa tai truko ne ilgiau negu 10 sekundžių, ir nukentėti galėjo bet kuris iš mūsų. Šaulys nieko nepasakė ir iškart pasišalino“, – laikraštis citavo vieną redakcijos darbuotoją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liudininkas Francisco Alvarezas (Fransiskas Alvaresas), kuris matė šaudynes prie „Societe Generale“ būstinės, pasakojo AFP: „Pamačiau vyrą su kepuraite, rankoje laikantį šautuvą – šratinį pompinį šautuvą.“

„Nemanau, kad jis tikrai į ką nors taikėsi – jis šovė į orą, po to – langą“, – pridūrė F.Alvarezas.

BFNTV vyriausiasis redaktorius Philippe'as Antoine'as (Filipas Antuanas) per penktadienį įvykusį incidentą buvo akis į akį susidūręs su užpuoliku ir sakė, kad jis atrodė ramus bei ryžtingai nusiteikęs.

REKLAMA

Tas vyras pažvelgė į jį „labai įdėmiai ir ryžtingai“, pasakojo Ph.Antoine'as.

„Jis buvo žmogus, judantis labai tiksliai, visiškai nepanikuojantis – žmogus, kontroliuojantis padėtį“, – pridūrė redaktorius.

Tuo tarpu Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas), kalbėdamas per vizitą Jeruzalėje, perspėjo, kad tas užpuolikas „dar gali ką nors nužudyti rytoj arba bet kuriuo metu“.

Pasak M.Vallso, imtasi visų įmanomų priemonių tam šauliui sulaikyti.

„Tas asmuo slapstosi ir kelia tikrą pavojų. Padarysime viską, ką galime, kad jį suimtume“, – pabrėžė ministras.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų