REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Statoil Fuel & Retail Lietuva” praneša, kad jau užpildė degalinių talpyklas žieminiu A1 klasės dyzelinu ir pradėjo prekybą šiais degalais visose visapusio aptarnavimo „Statoil“ ir automatinėse „Statoil 1-2-3“ degalinėse. „miles“ ir „miles PLUS“ žieminis dyzelinas yra pritaikytas artėjančiam žiemos periodui ir jam būdingai temperatūrų kaitai.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors žiema neskuba, bet orai jau permainingi, naktimis pašąla, o kitos savaitės pabaigoje prognozuojama neigiama temperatūra. Todėl norintiems būti ramiems, kad šalti orai nepagadins kelionių planų, patariame užpildyti automobilio baką žieminiu A1 klasės „miles“ dyzelinu. Nes smarkiau atšalus orams net ir nedidelis kiekis vasarinio dyzelino degalų bake gali apsunkinti automobilio užvedimą“ – sakė Sigitas Raila, „Statoil Fuel & Retail” degalų kategorijos departamento direktorius.

REKLAMA

„Statoil“ ir „Statoil 1-2-3“ degalinėse prekiaujama A1 klasės žieminiu „miles“ dyzelinu, kurio filtruojamumo temperatūra siekia 25 laipsnius šalčio – iki šios temperatūros dyzelinas puikiai išsaugo visas gerąsias savo savybes ir konsistenciją. „Statoil Fuel & Retail Lietuva“ siūlomas A1 klasės žiemiškas „miles“ dyzelinas savo savybėmis pranoksta kai kuriose kitose degalinėse siūlomą F klasės žieminį dyzeliną.

REKLAMA
REKLAMA

Visapusio aptarnavimo „Statoil“ degalinėse parduodamas ir „miles PLUS“ žieminis dyzelinas, kuris turi papildomų priedų, padedančių lengviau ir greičiau užvesti šaltą variklį bei sumažina jo skleidžiamą triukšmą veikiant, taip pat apsaugo bei išvalo dyzelinio variklio degalų įpurškimo sistemą bei iki 3 proc. sumažina degalų sąnaudas.

Nuo gruodžio mėnesio „Statoil“ ir „Statoil 1-2-3“ degalinėse bus prekiaujama atšiauriausioms lietuviškoms žiemoms pritaikytu arktiniu A2 klasės „miles“ ir „miles PLUS“ dyzelinu, kurio filtruojamumo temperatūra siekia 32 laipsnius šalčio. Tiek žieminės A1 klasės, tiek ir arktinis A2 klasės dyzelinas savo sudėtyje neturi bio priedų.

„Vairuotojams norime priminti, kad paruoštų savo automobilius žiemai. O pasiruošimas nėra tik padangų pakeitimas – reikia pasirūpinti, kad kuro filtras būtų pakeistas laiku, o automobilio bake nebūtų vasarinio dyzelino kuro likučių. Net ir nedidelio kiekio vasarinio dyzelinio kuro bake gali pakakti, kad atsirastų parafino kristalai. Žiemos metu svarbu naudoti tik žiemai skirtus degalus. Šiuo periodu vairuotojams patariame automobilio degalų bake laikyti didesnį kiekį degalų – tuomet bake bus mažesnė drėgmės koncentracija ir lengviau užvesite variklį, – sakė S. Raila. – Taip pat naktimis temperatūra jau galimos šalnos, tad reikėtų pasirūpinti ir neužšąlančiu langų plovimo skysčiu“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų