REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 15 dieną suėjo lygiai 42 metai, kai JAV bendrovė „Intel“ pagamino savo pirmąjį mikroprocesorių 4004. Tai buvo pirmasis pasaulyje vieno kristalo mikroprocesorinis lustas bei pirmasis tokio pobūdžio komercinis produktas.

REKLAMA
REKLAMA

„Intel 4004“ buvo beveik žmogaus nago dydžio ir savo skaičiavimų našumu lenkė pirmąją pasaulyje skaičiavimo mašiną, pagamintą 1946 m. ir užėmusią viso kambario plotą.

REKLAMA

Iki 4004 mikroprocesoriaus pasirodymo elektronikos rinkoje išvis nebuvo programuojamų mikroprocesorių, ir ši naujovė „Intel“ išvedė į platų verslo mikroelektronikos srityje kelią, praneša „CNet News“. Bendrovė ir jos „Intel 4004“ lustas išgarsėjo po to, kai „Intel“ pagal kompanijos „Busicomp“, gaminančios skaičiuotuvus, užsakymą pateikė jai 12 savo mikroschemų.

Įdomu, kad „Intel 4004“ lustai yra vieni paklausiausių tarp elektronikos komponentų kolekcionierių. Baltos ir aukso spalvos „Intel 4004“ lustai laikomi pačiais brangiausiais ir rečiausiais: 2004 m. vienas iš jų „eBay“ aukcione buvo parduotas už 400 JAV dol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų