REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ankstesniais metais ilgapirščių neatsigindavo juvelyrinių dirbinių parduotuvės, tačiau Europos bendrovė „ERGO Insurance“ statistika atspindi, jog šiemet ilgapirščių takiniu tapo buitinės technikos parduotuvės.

 Ankstesniais metais ilgapirščių neatsigindavo juvelyrinių dirbinių parduotuvės, tačiau Europos bendrovė „ERGO Insurance“ statistika atspindi, jog šiemet ilgapirščių takiniu tapo buitinės technikos parduotuvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Žalų administravimo direktoriaus Baltijos šalyse Audriaus Pilčico, šiemet buvo registruota daugiau kaip 80 vagysčių iš įmonių, o išmokų suma žaloms padengti sudarė daugiau kaip 400 tūkst. litų. Daugiausiai vagysčių registruojama Vilniaus ir Kauno regionuose, kur įmonės yra įkūrusios plačiausius parduotuvių tinklus. „Pernai juvelyrinių dirbinių parduotuvėms už vagysčių metu patirtas žalas išmokėjome 270 tūkst. litų, buitinės technikos parduotuvėms – apie 150 tūkst. litų. Tuo tarpu šiemet buvo pavogta 70 tūkst. litų vertės juvelyrinių dirbinių ir daugiau kaip 220 tūkst. litų vertės buitinės technikos“, – vardija A. Pilčicas.

REKLAMA

Komentuodamas, kodėl ilgapirščiams už juvelyrinių dirbinių parduotuves patrauklesnėmis tapo buitinės technikos parduotuvės, A. Pilčicas teigė, jog vagys specializuojasi tam tikrose vagysčių rūšyse ir įvykdžiusi keletą vagysčių gauja pasitraukia arba persikvalifikuoja į kitas prekes, po kiek laiko grįžta prie senųjų. Taip pat juvelyrinės parduotuvės ilgapirščiams galėjo tapti nebe tokios patrauklios, kadangi nualintos vagysčių jos ėmėsi papildomų apsaugos priemonių. 

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A.Pilčico, iš buitinės technikos parduotuvių dažniausiai vagiama smulki technika – televizoriai, kompiuteriai, išmanieji telefonai ir pan. Šiemet vagysčių metu klientai patiria vidutiniškai 50 tūkst. litų žalą. „Šios vagystės vykdomos žaibiškai. Jos planuotos, vagys kruopščiai pasirengia, stebi objektą, iš anksto nusižiūri vertingiausias, lengviausiai realizuojamas ir nesunkiai išnešamas prekes, tad vagystės užtrunka 1-2, kai vagiama buitinė technika – 2-6 minutes. Draudimo bendrovė „ERGO Insurance“ yra registravusi įvykį, kuomet per 5 minutes kelių asmenų gauja iš technikos parduotuvės išnešė 16 televizorių, kurių kiekvieno vertė sudarė apie 1 tūkst. litų.

Žaibiškos vagystės dažniausiai vyksta naktį arba ankstyvą rytmetį, todėl stengiantis apsisaugoti nuo vagysčių, įmonėms rekomenduojama ne darbo metu iš vitrinų išimti brangiausius daiktus ir juos padėti į seifą. Taip pat nereikėtų kasoje palikti pinigų. Brangesnes prekes reikėtų laikyti sunkiai pasiekiamose vietose, nelaikyti jų vienoje vitrinoje, o išdėstyti skirtingose prekybinės salės vietose toliau nuo durų. Keli skirtingi kokybiški durų užraktai, apsauginės žaliuzės nesulaiko vagišių, tačiau gerokai juos sugaišina, tad saugos tarnyba turi daugiau galimybių atvykti ilgapirščiams dar nepatekus pro duris. Deja, kad ir kaip kruopščiai imamasi atsargumo priemonių, vagysčių ar kitų nelaimių išvengti pavyksta ne visuomet, todėl rekomenduojama įvertinti, ar nevertėtų turto apsidrausti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų