REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 2010 metų neveikiančios Ignalinos atominės elektrinės (IAE) vadovas Darius Janulevičius uždarymo fondo donorams Londone pristatė eksploatavimo nutraukimo projektus, kurių įgyvendinimas iki šiol susidurdavo su nesklandumais.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie laikinosios panaudoto branduolinio kuro saugyklos projektą, D.Janulevičius informavo, kad Vokietijos įmonė GNS pateikė konteinerių trūkstamus dokumentus, kuriuos IAE peržiūrės ir perduos Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) peržiūrai, sekmadienį pranešė IAE.

REKLAMA

Be VATESI išvados ir suderinimo laikinosios panaudoto branduolinio kuro saugyklos projektas (B1) negali judėti į priekį. Inspekcija turi pateikti išvadas, ar ją tenkina techniniai konteinerių pakeitimai.

Rusijos kapitalo Vokietijos bendrovei „Nukem“ ir Lietuvai jau kelerius metus nepavyksta susitarti dėl GNS gaminamų panaudoto kuro konteinerių kokybės, todėl pernai gruodį IAE uždarymo donorai buvo įšaldę paramą saugyklos statybai. Šių metų liepą finansavimas buvo atnaujintas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Energetikos ministerijos, dėl kito didelio projekto – kietųjų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo ir saugojimo komplekso – konstatuota, kad projektas įgyvendinamas, techninių nesklandumų nėra, pažanga matoma.

„Asamblėjoje buvo pripažinta, kad pasiekta pažanga įgyvendinant projektus, o įmonės ir rangovo dialogas ir pasirengimas kuo sparčiau spęsti kylančius klausimus yra garantas tolimesniam spartesniam projektų įgyvendinimui“, – teigiama IAE pranešime spaudai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų