REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

P.Šemetos gatvėje gyvenantys tauragiškiai vieną rytą po langais aptiko buitinių atliekų ir statybinio laužo krūvą. Miesto seniūno Virginijaus Žiliaus toks „šeimininkavimas“ Tauragėje nebestebina. Pasirodo, neseniai krūva atliekų buvo išversta T.Ivanausko gatvėje. Sudrausminti teršėjų kol kas galimybių nėra.

P.Šemetos gatvė yra kiek toliau nuo centro. Šioje gatvelėje gyventojai dar tik kuriasi. Dešinėje gatvės pusėje tebeplyti laisvi, dar negyvenami sklypai. Jie ribojasi su Bernotiškės gatvėje stovinčio prekybos centro teritorija. Sustumdyti žemės kalnai leidžia suprasti, kad čia dar tik rengiamasi būsimoms statyboms. Būtent tie žemių kalnai ir patraukė šiukšlintojų dėmesį – prie sustumtos žemės kalno kaimynai aptiko paliktų „gėrybių“: seną kiliminę dangą, skardines palanges, plastikines dailylentes, kanalizacijos vamzdį, dviračio padangą, automobilio buferį ir t.t.

– Nė nesupratome, kada mus „svečiai“ aplankė. Atsirado kalnas atliekų, ir viskas. Betrūksta, kad vieną rytą atsibudę tokių „gėrybių“ rastume savo kieme, – nevalyviems tauragiškiams replikavo P.Šemetos gatvės gyventojas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo samprotavimu, iš toli niekas šiukšlių negalėjo atboginti – atvežė ir paliko kas nors iš netoliese besitvarkančiųjų. Miesto seniūnas Virginijus Žilius, išgirdęs gyventojų pagalbos šauksmą, nenustebo. Jo nuomone, situacija mieste nepasikeis, kol nepasikeis pačių gyventojų sąmonė:

REKLAMA

– Tokia „tvarka“ vyrauja visoje Tauragėje. Neseniai tvarkėme išverstų atliekų kalną T.Ivanausko gatvėje. Dabar greičiausiai vėl teks seniūnijai tvarkyti kažkieno išverstas šiukšles P.Šemetos g. Apmaudu, kad žmonės savo aplinką tvarko tokiomis priemonėmis. Juk seniūnija privačių sklypų neprivalo tvarkyti, o kai tvarkome, tai darome iš tų pačių mokesčių mokėtojų pinigų. Bandome tokius „besitvarkančiuosius“ tramdyti stengdamiesi, kad netvarkingų, krūmais apaugusių vietų būtų kuo mažiau. Bet norintys atsikratyti atliekų neleistinu būdu vis vien randa kur jas išpilti.

Seniūnas pažadėjo pasidomėti, privačiam asmeniui ar valstybei priklauso žemė, kurioje P.Šemetos gatvės gyventojai rado šiukšles. Tada bus sprendžiama, ką su jomis daryti. Jeigu šiukšlės išverstos žmogui priklausančiame sklype, jis ir privalės sutvarkyti teritoriją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų