REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita KARKLELIENĖ

Trečiadienio vakarą Šiauliuose, Krymo gatvės namo kieme, keleivis peiliu sužalojo taksi automobilio vairuotoją. Prieš Šiaulių taksistus šiemet tai jau ne pirmas išpuolis. Vienas baigėsi tragiškai.

Taksistai sako, kad tragedijų galbūt būtų išvengta, jei vairuotojams gyvenvietėse būtų leista nesegėti saugos diržų.

Įtariamasis prisistatė pats

Dešimt minučių iki vidurnakčio Šiaulių apskrities policijos patruliai, dirbę Tilžės gatvėje netoli Lieporių prekybos centro, išgirdo riksmą viename iš daugiabučių namų kieme.

Pagal šauksmą atskubėję į greta Tilžės gatvės esantį Krymo gatvės namo kiemą pareigūnai pamatė iš taksi automobilio iššokusį už gerklės susigriebusį vairuotoją.

Iškviesti medikai vyrą dėl pjautinės kaklo žaizdos išvežė į ligoninę.

Buvo skubiai sustiprintos teisėsaugininkų pajėgos. Pareigūnai kartu su kinologu ir jo tarnybiniu šunimi ėmė žvalgyti aplink įvykio vietą esantį gyvenamąjį mikrorajoną.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus paieška nutraukta, nes Bendrasis pagalbos centras sulaukė informacijos apie į Tilžės gatvėje esančią degalinę užsukusį jauną vyrą, kuris buvo smarkiai susijaudinęs ir operatorės prašė skubiai iškviesti policiją, aiškino prieš pusvalandį taksistui perdūręs gerklę.

REKLAMA

Nurodytoje degalinėje, netoli nusikaltimo vietos, patruliai sulaikė 27 metų Gytarių mikrorajono gyventoją. Jam nustatytas lengvas – 1,26 promilės – girtumas.

Vietoje pinigų – dūris

Šiauliečiui, kuris į teisėsaugos akiratį anksčiau pakliuvęs nebuvo, pareikštas įtarimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Anot ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų, nusikaltimo motyvas kol kas neaiškus.

Anot nukentėjusio vairuotojo, į taksi automobilį įsėdęs prie Lyros prekybos centro keleivis paprašė nuvežti į vieną įmonę V. Bielskio gatvėje ir palaukti.

REKLAMA
REKLAMA

Išėjęs iš jos, vyras betiksliai važinėjo iš vienos miesto vietos į kitą, kol taksi vairuotojui pabodo, ir jis Krymo gatvės namo kieme paprašė už važinėjimąsi sumokėti 25 litus.

Atsigręžęs į keleivį, vairuotojas išvydo ne pinigus, o peilio ašmenis.

Du nusikaltimai, įtariamasis vienas

Trečiadienio išpuolis prieš taksi vairuotoją – tęsinys įvykių balandžio 26-ąją ir gegužės 1-osios vakarą.

Balandį 54 metų taksistas užpultas ir sužalotas Šiaulių rajone Noreikių kaime. Į šį kaimą keleivį atvežęs taksistas už kelionę paprašė 20-ies litų. Keleivis padavė šimtinę. Atiduodant grąžą, keleivis vairuotoją užsipuolė peilio dūriais. Badomas taksistas spėjo iššokti iš mašinos. Ligoninėje jam diagnozuotos durtinės kaklo ir galvos žaizdos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 1-ąją Šiauliuose, Dainavos take, keleivio ataka prieš taksi vairuotoją baigėsi pastarojo mirtimi. Automobilyje keleivio užpultas ir peiliu subadytas 71 metų taksistas, plūsdamas krauju, spėjo iššokti iš automobilio ir prisišaukti pagalbą.

Tačiau vyro, kuriam diagnozuotos durtinės ir pjautinės kaklo, galvos bei rankų žaizdos, medikams išgelbėti nepavyko – sužalotasis mirė greitosios automobilyje pakeliui į ligoninę.

Išpuolius prieš taksi vairuotojus tiriantys Šiaulių apskrities policijos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai gegužės 14-ąją sulaikė įtariamąjį, anksčiau neteistą Šiaulių miesto gyventoją. Jam pareikšti įtarimai dėl plėšimo ir nužudymo.

REKLAMA

Teismo įtariamasis laukia suimtas.

Diržas ne tik saugo, bet ir įkalina

Nuo 2012 liepos 1 dienos įsigaliojo nauja Kelių eismo taisyklių punkto redakcija, kurioje nebėra nurodyta, kad taksi vairuotojams gyvenvietėse vežant keleivius leidžiama neužsisegti saugos diržų.

Po balandžio 26-ąją įvykusio kruvino incidento paaiškėjo, kad keleivio užpultam ir badomam taksistui ištrūkti iš automobilio ir išsigelbėti pavyko greičiausiai tik todėl, kad jis tuo metu nebuvo užsisegęs saugos diržo, o tik persimetęs jį.

Šiauliečiai taksistai po dūriais pasibaigusių išpuolių vis garsiau kalba apie tai, kad diržų segėjimas ne apsaugo juos nuo pavojų, o tampa kilpa, iš kurios, kilus grėsmei, neįmanoma išsivaduoti.

REKLAMA

Kone du dešimtmečius taksi paslaugas teikiantis šiaulietis Rolandas Tamošaitis sako ne kartą patekęs į konfliktines situacijas, kai teko sprukti iš automobilio.

Kartą, anot vairuotojo, jis per galinio vaizdo veidrodėlį pamatė keleivio rankose peilį, spėjo sustoti ir iššokti iš automobilio. R. Tamošaitis beveik tikras, kad jei nebūtų laiku pamatęs peilio ir išlipęs, viskas galėjo baigtis tragedija.

„Kai pajunti dūrį, nebe laikas bandyti atsisegti saugos diržą, tada tik giniesi nuo užpuoliko, intuityviai dengi dūrio vietą“, – įsitikinęs ilgametis taksistas.

Šiaulietis tvirtina, kad leidimas taksi vairuotojams nesegėti saugos diržo būtų viena iš jų saugumo konfliktinėse situacijose garantijų.

Kol įstatymo, numatančio saugos diržų nesegėjimo gyvenvietėse galimybę nėra, taksistai gali rinktis vieną iš dviejų blogybių: nesisegti diržo ir būti nubaustiems už Kelių eismo taisyklių pažeidimą arba rizikuoti savo sveikata, o gal net gyvybe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų