REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir prašė įvertini, ar yra pagrindas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galbūt padarytos nusikalstamos veikos kuriant elektroninę sveikatos sistemą.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras siekia nustatyti Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) darbuotojus, dėl kurių kaltės SAM bendrovei „Etnomedijos Intercentras“ turės sumokėti per 2 mln. litų už atliktus darbus ir 5 proc. dydžio palūkanas už visą bylinėjimosi laikotarpį, pranešė ministerija.

REKLAMA

V.P.Andriukaitis taip pat pavedė SAM Vidaus audito departamentui įvertinti, dėl kokių priežasčių Nacionalinės elektroninės sveikatos sistemos (NESS-2) kūrimas ir priėmimas SAM vyko nesklandžiai.

Ministrui turės būti pateiktos rekomendacijos, kaip spręsti SAM tarnautojų ir darbuotojų, dėl kurių veiklos ar neveikimo SAM galbūt patirs žalą, atsakomybės klausimus, teigiama pranešime.

V.P.Andriukaitis taip pat įpareigojo atlikti SAM tarnautojų ir darbuotojų, susijusių su 2007 metų birželio 15 dieną pasirašytos sutarties su bendrove „Etnomedijos intercentras“, vykdymu veiklos tarnybinį patikrinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) praėjusią savaitę bendrovei „Etnomedijos Intercentras“ priteisė daugiau nei 3 mln. litų. LAT konstatavo, kad diegdama nacionalinės elektroninės sveikatos sistemą ir sudariusi sutartį su minima bendrove ministerija padarė esminių pažeidimų – ministerijos darbuotojai pažeidė sutarčių vykdymo principus elgtis sąžiningai, bendradarbiauti ir kooperuotis, vykdyti sutarties įsipareigojimus kuo ekonomiškesniu būdu šaliai, neužtikrino tinkamo atliktų darbų finansavimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų