REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Medicinos bankas įdiegs dar vieną naujovę – banko mobiliąją piniginę (aplikaciją) bus galima naudoti fizinėse prekybos vietose ir išmaniuoju telefonu atsiskaityti per keletą sekundžių už paslaugas ar prekes. Ši inovacija – Medicinos banko ir WoraPay bendras partnerystės projektas.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pusmetį Medicinos bankas pirmasis Lietuvoje (ir vienas pirmųjų pasaulyje) pasiūlė savo vartotojams galimybę apmokėti sąskaitą už paslaugas ją nufotografuojant mobiliuoju telefonu. Banko klientas, turintis sąskaitą Medicinos banke, atsisiuntęs mobiliosios bankininkystės programėlę į savo išmanųjį telefoną ir prisijungęs per Medicinos banko mobiliąją bankinę sistemą, gali greitai ir saugiai atsiskaityti už ryšio, televizijos ar kitas paslaugas išmaniuoju telefonu nufotografavęs specialų brūkšninį kodą, gautą kartu su paslaugos teikėjo sąskaita. Toks turimų sąskaitų apmokėjimo būdas yra greitas, patogus ir nemokamas, kadangi Medicinos banko klientui komunalinės ir kitos įmokos atliekamos internetu nieko nekainuoja.  

REKLAMA

„Siekdami išplėsti Medicinos banko mobiliosios bankininkystės programėlės funkcionalumą ir jos patrauklumą esamiems ir potencialiems banko klientams, ją papildysime naujomis galimybėmis. Nuo šiol Medicinos banko klientams bus galima greičiau ir patogiau atsiskaityti restoranuose ir degalinėse – vietose, kur paprastai klientams tenka ilgai laukti. Klientas galės pasirinkti: ar atsiskaityti grynaisiais pinigais, ar pasirinkti alternatyvą – atsiskaityti be grynųjų, tai yra, iš banko sąskaitos per mobiliąją piniginę. Pasirinkus pastarąjį būdą, Medicinos banko ir WoraPay partnerystė leis mobiliosios piniginės vartotojams atsiskaityti akimirksniu ir sutaupyti laiką,“ – sako Medicinos banko Verslo plėtros departamento direktorė Vaida Stamburaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu pasaulyje yra daug inovatyvių sprendimų, siekiant praplėsti banko sąskaitos sąvoką ir jos panaudojimo galimybes. Lietuvoje kuriamas WoraPay sprendimas įgalina naujus ir iki šiol nematytus banko sąskaitos panaudojimo būdus, kadangi vartotojui nebereikės pervesti pinigų į tarpinę sąskaitą, jis be eilės galės atsiskaityti tiesiai iš savo banko sąskaitos,“ – aiškina Aurimas Bakas, WoraPay įkūrėjas ir vadovas. – Medicinos banko klientui šiuo metu toks atsiskaitymas nieko nekainuos, o prekybininkui bus pigiausias būdas priimti elektroninius pinigus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atsiskaitymas per Medicinos banko mobiliąją piniginę bus saugus ir greitas. Vartotojui, kaip ir vykdant lėšų pervedimą, reikės prisijungti prie banko mobiliosios aplikacijos (piniginės), į ją iš kasos aparato bus atsiunčiama sąskaita, ir vartotojas patvirtins mokėjimą. Lėšų pervedimo metu pinigai bus perkelti į prekybininko banko sąskaitą.

Atnaujinta Medicinos banko mobilioji piniginė pasirodys 2014 m. pradžioje. Ji yra kuriama kartu su pirmaujančia Baltijos šalyse IT įmone UAB „Etronika“. „Mobilioji bankininkystė netruks tapti vienu iš svarbiausių banko ir kliento bendravimo kanalu jau netolimoje ateityje. Jau dabar galime aiškiai matyti internetinio banko naudojimo mažėjimą. Dalinai jį perima gana sparčiai augantis mobiliųjų paslaugų naudojimas“, – sako „Etronika“ direktorius Kęstutis Gardžiulis. – Artima Medicinos banko, Etronika ir WoraPay integracija leidžia dar labiau supaprastinti ir taip jau paprastus kasdienius dalykus, tokius kaip apmokėjimas už paslaugas ar produktus.“

Įmonės „Etronika“ kuriama ir Medicinos banko naudojama bankinė valdymo sistema Banktron (neseniai pripažinta pažangiausiu produktu Europoje per Finovate Europe 2013 renginį), jau suintegruota su WoraPay infrastruktūra.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų