REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kiek aksesuarų reikia turėti, siekiant atrodyti stilingai, originaliai? Kokie aksesuarai yra būtini šį rudenį? Kaip neprašauti pro šalį ir išsirinkti tinkamiausią, universalią, bet kartu kiekvienos individualumą pabrėžiančią aprangos detalę? Pagaliau kiek investuoti, norint iš kitų išsiskirti rafinuotu, subtiliu skoniu, originaliais daiktais?

REKLAMA
REKLAMA

Tai klausimai, kuriuos sau užduoda kiekviena moteris. Klausimas tik – kaip dažnai. Jurga Viliušienė, originalaus ir išskirtinio aksesuarų salono „In Boutique“ Kaune šeimininkė, įsitikinusi, kad kruopščiai ir atsakingai parinkti daiktai – įvairūs aksesuarai, papuošalai, aprangos detalės – ne tik gali padėti atskleisti asmenybės grožį, bet ir tarnauti dešimtmečiais.

REKLAMA

Svarbiausia – daikto kokybė, išskirtinumas ir širdis

Geriau turėti kelis, o gal tik vieną, bet itin kokybišką, atsakingai parinktą, universalesnį aksesuarą, nei daug pigių, taip vadinamų greito vartojimo prekių. Itin išrankiai savo parduotuvės asortimentą formuojanti Jurga labiausiai pasitiki prekės ženklais, už kurių slepiasi tikri meistrai, jų dirbtuvės garsėja patikrinta ir ilgamete technologija. Pavyzdžiui, pirštinių Meka yra Neapolis, o skrybėlaičių – Florencija.

REKLAMA
REKLAMA

„Tik pabendravusi su kūrėju asmeniškai, gali pajusti tikrąją jo kūrinio vertę. Tada tiesiog supranti, kad kiekvienas daiktas turi savo istoriją, savo emocinį užtaisą, o tai labai svarbu, ieškant galimybių pabrėžti savo individualumą ir nepasiklysti vienadienių madų „po eurą“ virtinėje“, – rankų darbo gaminių vertę pabrėžia „In Boutique“ šeimininkė.

Madingiausi sezono akcentai – pirštinės, skrybėlaitės ir skaros

Nuolat įvairiausias parodas ir menininkų dirbtuves užsienyje lankanti Jurga teigia, kad labiausiai vertinamos pirštinės yra iš ožkos, ėriuko ar elnio odos. Perkant svarbu atkreipti dėmesį, kad jos turi stipriai apgulti plaštaką, nes pradėjus dėvėti pirštinės šiek tiek prasitempia. Kašmyro vilna yra viena švelniausių, šilčiausių ir labiausiai vertinamų vilnos rūšių pirštinėms šiltinti. Dabar labai madingos ryškios spalvotos pirštinaitės, taip pat ir ilgos, iki alkūnių, tinkamos dėvėti prie 3/4 rankovių paltelių ar švarkelių. Elegantiškai moteriai labai gražu dekoruotos oda aptrauktomis sagutėmis ar audinės kailiuku ant riešo, arba rankomis išdaigstytais dygsniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vertėtų atkreipti dėmesį, kad smulkūs aksesuarai šiek tiek tamsesni nei visa likusi apranga, atrodo subtiliau, nebent tyčia norima ryškių spalvų suteikiamo efekto, tada geriausia dėvėti ne daugiau kaip du viename ansamblyje parinktus ryškius tos pačios spalvos aksesuarus.

Skrybėlaitės šį sezoną išgyvena tikrą renesansą, tik svarbu pasirinkti sau tinkamą, kad užuot stiliaus, neatrodytumėte komiškai. Aukštai ar ilgaplaukei moteriai labai tiks didesnė skrybėlė platesniais kraštais. Jei veidas apvalus, ir skrybėlę vertėtų derinti apvaliu viršumi ar apvaliais kraštais, jei pailgas – tada labiau tiks skrybėlė su smailesniu ar įkirstu viršumi. Žaisminga moteris gali drąsiai rinktis skrybėlę, puoštą plunksnelėmis, kaspinėliu, jei siekiama elegancijos – tai rankomis išdaigstytu kaspinu ar dailia juostele. Galvos apdangalas labiausiai suteikia norimą efektą visam įvaizdžiui.

REKLAMA

Tačiau visų laikų universaliausias ir nepakeičiamas aksesuaras yra įvairiaspalvė skara.

„Kelių ryškių spalvų skara yra ir papuošalas, ir drabužis. Ją galima dėvėti lauke, galima puoštis patalpose. Gražu, kai moteris pasirenka skarą, kuri išmarginta ir jos akis pabrėžiančiomis spalvomis. Nereikėtų bijoti, jei skara yra puošta 6-8 spalvomis, kaip tik tokią skarą bus lengviau priderinti prie skirtingų drabužių, svarbiausia, kad ji tiktų moteriai prie veido, o tik vėliau žiūrėti, kaip ji dera su konkrečiais drabužiais“, – pataria Jurga Viliušienė, „In Boutique“ salone siūlanti daugiau nei 100 variantų prancūzų menininkų kurtų, rankomis dažytų skarų iš aukščiausios rūšies plonytės vilnos ar vilnos su šilku.

REKLAMA

„Kokybiškų skarų patarčiau neišmesti, jas tikrai galėsite dėvėti ir po 10 ar net 20 metų. O kad nebūtų nuobodu ir su tuo pačiu papuošalu ar drabužiu atrodytumėte vis kitaip, išradingai jį ryšėkite. Štai keletas pavyzdžių, kaip skirtingai gali atrodyti skara ir kaip sumaniai ją ryšėti“, – patirtimi dalinasi salono šeimininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų