REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius tvirtina matąs „šiek tiek negražius žaidimus“, politikams kovojant vieniems su kitais ir tam naudojant specialiąsias tarnybas.

„Kai bus baigta, tikrai turės būti aiškiai ne tik mums, einantiems atsakingas pareigas, paaiškinta, kodėl tai įvyko, bet turės žinoti ir visuomenė. Mat aš įžvelgiu šiek tiek negražius žaidimus Lietuvoje kovojant vieniems su kitais“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė A. Butkevičius, komentuodamas dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) paskelbtos medžiagos kilusį triukšmą.

Anot Vyriausybės vadovo, pasigirdę svarstymai, kad jis galėjo atskleisti slaptą informaciją, jam yra juokingi.

„Tai yra juodosios technologijos arba tam tikra „dvariškių“, tam tikros grupės žmonių, kuri kuria tam tikras sąmokslo teorijas arba tiesiog turi tikslą pažeminti tam tikrus politikus, neišmanėliškas kelias“, – teigė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Seime per Vyriausybės valandą paklaustas apie VSD informacijoje pateiktus duomenis, kad jo koalicijos partneriai – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovai – lankėsi vienoje Rusijos įstaigoje, A. Butkevičius pripažino teiravęsis apie tai LLRA lyderio Valdemaro Tomaševskio.

REKLAMA

„Galiu pasakyti, kad su juo esu kalbėjęs apie tam tikrus „signalus“, jis aiškiai pabrėžė, kad tai yra sąmokslo teorija, kuri kuriama kovai su tam tikrais politikais“, – teigė A.Butkevičius.

BNS paviešintoje VSD informacijoje teigta, kad pernai Rusijos prezidento administracijos Tarpregioninių ir kultūrinių ryšių su užsienio šalimis valdyboje yra lankęsi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos bei Lietuvos rusų sąjungos atstovai. Minima, jog valdybos atstovai galėjo turėti kontaktų ir su kitų Lietuvos politinių partijų atstovais, tačiau jos konkrečiai nenurodytos.

REKLAMA
REKLAMA

Šioje VSD medžiagoje taip pat buvo nurodyta, kad planuojamos aktyvios veikimo priemonės prieš Lietuvą inicijuojamos ir koordinuojamos Rusijos prezidento administracijoje.

Rusijos prezidento administracijos Tarpregioninių ir kultūrinių ryšių su užsienio šalimis valdybos Visuomeninių procesų analizės departamento Baltijos šalių skyrius, kaip teigė VSD, jau artimiausiu metu planuoja paskleisti Lietuvos prezidentę neva diskredituojančią informaciją, „atradus“ Rusijos archyvuose esą naujų duomenų apie jos biografiją.

Anot VSD, Rusijos specialiosioms tarnyboms pavesta aktyviai naršyti Rusijos archyvuose renkant kompromituojančią informaciją apie aukštas pareigas einančius buvusių sovietinių šalių pareigūnus, siekiant daryti jiems poveikį. Šios aktyvios informacinės atakos taikiniu, kaip teigė VSD, gali tapti ir kiti aukšti Lietuvos pareigūnai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų