REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyvybės mokslų centro statybvietėje įbetonuota kapsulė su pasirašytu laišku ateities kartoms, pranešė Vilniaus universitetas (VU). Planuojama, kad jau po dvejų metų duris atversiantis centras sustiprins mokslo, studijų ir verslo sąveiką, sukuriant šiuolaikinę mokslinių tyrimų infrastruktūrą biotechnologijos ir molekulinės medicinos mokslinių tyrimų, studijų ir technologinės plėtros reikmėms.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikiuosi, kad centras suvaidins didžiulį vaidmenį ne tik Lietuvos moksle, bet ir tarptautinėje aplinkoje“, - teigė ceremonijoje dalyvavęs Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

VU atstovų teigimu, GMC projekto įgyvendinimas sudarys prielaidas didesnėms tiesioginėms užsienio investicijoms į Lietuvą, naujo pažangaus verslo ir naujų darbo vietų, ypač skirtų jauniems asmenims, kūrimui.

Centras kuriamas VU Biochemijos ir Biotechnologijos institutų, Gamtos mokslų ir Medicinos fakultetų, Onkologijos instituto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto pagrindu ir bus sudedamoji integruoto mokslo, studijų ir verslo centro „Santara“ dalis.

REKLAMA
REKLAMA

GMC pastatas iškils greta jau pastatyto VU bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centro ir statomo Nacionalinio fizinių ir technologijos mokslų centro pastatų, sakoma pranešime.

Įgyvendinus projektą bendras patalpų plotas bus 24 000 kv. m. Pastate mokslo ir studijų sąveikos reikalavimus atitiks mokslo ir mokymo laboratorijų deriniai, o jungtį su verslu užtikrins GMC priestatas, kuriame įsikurs bioinkubatorius. Centras sutelks mokslininkų pajėgas ir turimą mokslinę įrangą bendroms mokslinėms problemoms spręsti vykdant Lietuvos ir užsienio mokslines programas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų