REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Nissan“ guviai darbuojasi ne tik automobilių, bet ir nešiojamosios elektronikos srityje. Neseniai pristačiusi kompiuterizuotą išmanųjį rankinį laikrodį „Nismo Watch“, bendrovė Tokijuje (Japonija) pademonstravo elektroninį monoklį 3E, primenantį „Google“ išmaniuosius akinius „Google Glass“.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad oficialus naujojo įrenginio „Nissan 3E“ anonsas įvyks lapkričio 23 dieną „Tokyo Motor Show“ parodoje, vyksiančioje iki gruodžio 1 dienos. Kol kas susidomėjusiems siūloma tik šio elektroninio monoklio reklama, iš kurios galima susidaryti tik bendrą įspūdį.

REKLAMA

„Nissan“ atstovai šią naujovę apibūdino taip: „Įrenginys gali jungtis prie interneto realiuoju laiku, leidžia vartotojui rodyti gautą informaciją ekrane, įrašyti projektuojamą vaizdą, susisiekti su kitais žmonėmis siun2iant informaciją į jų akinius ir taip toliau“. Taip gamintojai trumpai žurnalistams pakomentavo „Nissan 3E“ funkcionalumą, skelbia „CNet News“.

Manoma, kad pagrindinė šio skaitmeninio monoklio paskirtis – pranešinėti automobilių vairuotojams svarbią informaciją, pavyzdžiui, įvairius automobilio telemetrijos duomenis ir navigacijos informaciją. Veikiausiai „Nissan 3E“ per „Bluetooth“ ryšį galės jungtis prie išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio.

REKLAMA
REKLAMA

Ar „Nissan 3E“ bus galima naudoti ir ne automobilyje, kol kas neaišku, taip pat nenurodoma, ar į jį bus galima diegti funkcionalumą galinčias išplėsti aplikacijas. Visigi, atsižvelgiant į „Nismo Watch“ laikrodžio, kuris glaudžiai susietas su automobiliu, funkcionalumą didelio universalumo iš „Nissan 3E“ vargu ar verta tikėtis, sakoma pranešime.

„Nissan“ monoklis šiek tiek primena „Google Glass“, tačiau skirtas dėvėti tik vienoje veido pusėje ir atrodo gremėzdiškesnis. Skelbiama, kad Tokijuje vyksiančioje parodoje bus rodomas tik šio įrenginio prototipas, o ne visiškai išbaigtas modelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų