REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po vieną pergalę Eurolygoje iškovojusios Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ komandos penktadienį tarpusavio dvikovoje Serbijos sostinėje mėgins pakilti iš D grupės lentelės dugno. Vilniečių strategas Dirkas Bauermannas teigia, kad jo auklėtiniams labiausiai reikės psichologinio tvirtumo.

REKLAMA
REKLAMA

„Nė vienam ne paslaptis, kokia atmosfera bus Belgrade. Žiūrėjome rungtynes, matėme jų areną, kai jie žaidė su Vitorijos „Laboral Kutxa“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ komandomis, – per atvirą treniruotę trečiadienį komentavo „Lietuvos ryto“ puolėjas Darius Songaila.

REKLAMA

Paklaustas ar keli tūkstančiai „Pionir“ ekipoje riaumojančių varžovų sirgalių gali išmušti iš vėžių, auktaūgis gūžtelėjo pečiais: „Mane asmeniškai tai dar labiau užveda, jaučiu adrenaliną. Krepšininkams, žaidusiems Europos ir pasaulio čempionatuose, Eurolygoje, tokioje atmosferoje itin malonu žaisti. Nežinau, kaip kitiems. Reikia psichologiškai atsilaikyti, o visa kita lieka krepšinis.“

D. Songaila sutiko, kad „Crvena Zvezda“ pajėgesnė nei pernai, o viena pergalė sąskaitoje kol kas nieko nepasako. „Mūsų grupėje komandos apylygės. Skirtumas tarp vienos ar dviejų pergalių – keliai taškai“, - tikino jis. Puolėjas pasidžiaugė, kad atmosfera Vilniaus komanda gera, net jei truputį slegia tie pralaimėjimai, o laiko pasiruošti rungtynėms Belgrade turėtų užtekti.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas „Lietuvos ryto“ lyderis Renaldas Seibutis tvirtino, kad „Pionir“ arenoje nebus lengva. „Toks varžovų palaikymas ir rungtynių svarba pareikalaus didelio nusiteikimo ir plano įgyvendinimo. Tikiuosi tas sirgalių švilpimas tik padės“, - juokėsi gynėjas. Vilniečių treneris D. Bauermannas įsitikinęs, kad tarp komandų didelių skirtumų nėra. „Esame tokie pat pajėgūs kaip jie, o gal ir stipresni. Pagrindinis klausimas, kaip mums pavyks susidoroti su aplinkos spaudimu“, – vertino vokietis. Teisėjų palankumo taip pat nereikėtų laukti. „Belgrade bus dar blogiau. Turime iš karto tam nusiteikti ir nepradėti skųstis. Sakau žaidėjams, kad jie tokias situacijas privalo iškęsti vyriškai. Manau, iki šiol tai buvo mūsų problema, krepšininkai ne kartą pakrikdavo po abejotinų teisėjų sprendimų. Tai – silpnumo ženklas, o žaisdami Belgrade silpnumo negalime rodyti“, – tvirtino D. Bauermannas.

Rungtynes gyvai sekite ir komentuokite portale Balsas.lt penktadienį nuo 21 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų