REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Zinaida Paškevičienė, LRT televizijos laida „Šiandien“, LRT.lt Ukrainoje sėkmingai dirbantys prekybininkai sako stokojantys lietuviškų prekių, ypač pieno produktų, nes Lietuvos pieno perdirbėjai esą labiau dairosi į Rusijos, o ne į Ukrainos rinką. Didesnių permainų laukiama, jei Ukraina mėnesio pabaigoje Vilniuje pasirašys laisvosios prekybos sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

Į lietuvių verslininkų prekybos centrus ateinantys kai kurie ukrainiečiai sako, kad jiems patinka apsipirkti europietiškose parduotuvėse. 27 prekybos centrus Ukrainoje turintys verslininkai pastebi, kad labiausiai ukrainiečiai mėgsta pieno produktus. Tik lentynose lietuviškų pieno produktų nedaug, nes, pasak prekybininkų, jie gerokai brangesni už ukrainietiškus.

REKLAMA

„Daugiausiai pieno produktai: tai yra paprasčiausias varškės sūris, kietieji sūriai. Daugiau pieno ir jogurto nevežame, nes praktiškai neįmanoma dėl muitų ir strigimų muitinėse – jeigu produktas galioja 5 dienas, jį pasiėmus iš gamyklos Lietuvoje, jis į Ukrainą pateks jau su 3 dienų galiojimu“, – aiškina „Novus Ukraina“ prekybos direktorius Markas Petkevičius. Vis dėlto prekybininkai tikina, esą pieno perdirbėjai, užuot dairęsi į Rusijos rinką, galėtų atsigręžti į Ukrainą.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne visiems lietuviškiems gamintojams bus čia lengva, nors tai tikrai galinga rinka – 46 mln. gyventojų. Galima čia daug parduoti, manau, kad šiandien nelabai tuo rūpinasi patys gamintojai“, – teigia M. Petkevičius.

Lietuvos pieno perdirbėjai sako, kad kol kas Ukrainos rinka jiems neparanki dėl muitų, tačiau padėtis pasikeistų Ukrainai pasirašius laisvosios prekybos sutartį Vilniuje.

Pasak Lietuvos ambasados Ukrainoje darbuotojų, lietuviškas prekybos centras galėtų tapti lietuviškų produktų salele – trūksta ne tik pieno, bet ir duonos, mėsos gaminių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dirba baldininkai, statybininkai, pardavinėjami popieriaus gamintojų produktai, yra gamyklų, netgi mašinos, šildymo katilai gaminami, žuvimi prekiaujama. Taigi, kaip matote, Ukraina atvira Lietuvai. Galėtų lietuviai daugiau ir dažniau prisiminti Ukrainos rinką“, – teigia Lietuvos ambasados Ukrainoje komercijos atašė Rimantas Šegžda.

Pernai Lietuvos ir Ukrainos apyvarta siekė apie 1 mlrd. eurų, Ukrainoje dirba beveik 300 Lietuvos įmonių, Lietuvos investicijos Ukrainoje – apie 200 mln. eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų