REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Penkiuose Lietuvos miestuose savaitgalį prasidėjo antrojo sezono „Pieno žvaigždžių“ Lietuvos 3x3 lygos (L3L) kovos. 72 komandos pusmetį kovos dėl stipriausios šalies 3x3 krepšinio komandos vardo ir 5000 litų prizinio fondo, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Prie pernai lygoje kovojusių Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių miestų prisijungė Panevėžys. Komandos penkis mėnesius savaitgaliais žais reguliariojo sezono varžybose, o balandį paaiškės naujieji lygos čempionai. Kaip ir praėjusį sezoną, stipriausia lygos komanda gaus teisę atstovauti Lietuvai tarptautinėse varžybose ir iškovos 3333 litų čekį.

REKLAMA

„Naują sezoną pasitinkame ne tik išplėtę lygos geografiją, bet ir sustiprėję. Lygoje renkasi žaisti vis daugiau NKL ar RKL krepšininkų, debiutuoja pajėgi VDU komanda, – pasakojo lygos direktorius Jonas Miklovas. – Greta profesionalių žaidėjų vietą randa ir karjeras baigę krepšininkai ar tiesiog mėgėjai. Įsitikiname, kad 3x3 krepšinis Lietuvoje turi daug potencialo.“

„Pieno žvaigždžių“ L3L rungtynės žaidžiamos moderniose salėse, teisėjaujant profesionaliems teisėjams. Visos komandos taip pat gavo aukščiausios kokybės aprangas, per rungtynes nemokamai vaišinamos mineraliniu vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA

Dukart sezono metu bus surengti Nacionaliniai turai, kuriuose bus kovojama dėl piniginių prizų ir FIBA reitingo taškų. Šiemet šie turai bus surengti naujojoje Kėdainių arenoje ir Kauno sporto halėje, o šiose varžybose gali dalyvauti ir lygoje nerungtyniaujančios komandos.

„Pieno žvaigždžių Lietuvos 3x3 lygoje kovojama pagal oficialias tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) taisykles. Šiais metais FIBA įgyvendino kelis pakeitimus, todėl jie nuo sezono pradžios taikomi ir Lietuvoje.

„Pagal FIBA taisykles, 3x3 krepšinis nuo šiol turi būti žaidžiamas su šešto, o ne septinto dydžio kamuoliu. Taip pat atsirado keli pakeitimai žaidimo eigoje, siekiant rungtynes paversti dar dinamiškesnėmis. Tai – naujovės, prie kurių taikomasi visame pasaulyje, o mes padedame tai įgyvendinti Lietuvoje“, – sakė lygos direktorius J.Miklovas.

FIBA siekia 3x3 krepšinį paversti olimpine sporto šaka. Nepavykus jos įtraukti į 2016 metų olimpinių žaidynių programą, tikimasi, kad 3x3 krepšinis prie olimpinės šeimos prisijungs 2020 metais Tokijuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų