REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Seimo nario Vito Matuzo galimo kyšininkavimo ir panaikino įtarimus dėl piktnaudžiavimo politiko papirkimu anksčiau įtartam lobistui Andriui Romanovskiui.

„Toje byloje, kurioje A.Romanovskiui buvo pareikšti įtarimai, jo atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių A. Romanovskio kaltę“, – BNS sakė antradienį sakė Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Robertas Diksa.

V.Matuzas lieka įtariamasis dėl piktnaudžiavimo ir sukčiavimo, susijusio su Europos Sąjungos (ES) lėšomis. Tyrimas nutrauktas tik dėl vieno epizodo – dėl galimo jo kyšininkavimo ir papirkimo. Buvusiam politikui paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Nutarimas nėra įsiteisėjęs, jį gali apskųsti proceso dalyviai, gali revizuoti aukštesnysis prokuroras“, – teigė prokuroras R.Diksa.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas tęsiamas penkiolikos asmenų atžvilgiu, šiemet bylą planuojama perduoti teismui. Šioje byloje įtariamoji yra ir V.Matuzo sutuoktinė Danutė Mautzienė.

REKLAMA

„Dabar taškai dėliojami šiame ikiteisminiame tyrime, išsamiau komentuoti nenorėčiau“, – teigė prokuroras.

Anksčiau byloje buvo 22 įtariamieji, kai kurie iš jų buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

A.Romanovskį Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) pareigūnai buvo sulaikę 2012 metų birželio 19-ąją, po to teismo sprendimu jis buvo suimtas. Tų metų liepos 13 dieną lobistas paleistas už 50 tūkst. litų užstatą bei rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir nebendrauti su tam tikrais asmenimis.

 

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų