REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 14 d., ketvirtadienį, 11 val. VU bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre vyks Gyvybės mokslų centro (GMC) kapsulės įbetonavimo ceremonija. Jos metu bus pasirašytas laiškas ateities kartoms. Ceremonijoje dalyvaus Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, sakoma VU pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak VU atstovų, GMC projektas yra bene vienintelis Lietuvoje įgyvendinamas slėnių programų projektas, kurio vienas pagrindinių prioritetų – jaunimo problemų sprendimas ir pasauliniu mastu konkurencingų studijų plėtojimas. GMC projekto įgyvendinimas sudarys prielaidas didesnėms tiesioginėms užsienio investicijoms į Lietuvą, naujo pažangaus verslo ir naujų darbo vietų, ypač skirtų jauniems asmenims, kūrimui.

REKLAMA

Šio projekto tikslas – stiprinti mokslo, studijų ir verslo sąveiką, sukuriant šiuolaikinę mokslinių tyrimų infrastruktūrą biotechnologijos ir molekulinės medicinos mokslinių tyrimų, studijų ir technologinės plėtros reikmėms. GMC kuriamas VU Biochemijos ir Biotechnologijos institutų, Gamtos mokslų ir Medicinos fakultetų, Onkologijos instituto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto pagrindu ir bus sudedamoji integruoto mokslo, studijų ir verslo centro „Santara“ dalis.

GMC pastatas iškils greta jau pastatyto VU bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centro ir statomo Nacionalinio fizinių ir technologijos mokslų centro pastatų. Įgyvendinus projektą bendras patalpų plotas bus 24 000 kv. m. Pastate mokslo ir studijų sąveikos reikalavimus atitiks mokslo ir mokymo laboratorijų deriniai, o jungtį su verslu užtikrins GMC priestatas, kuriame įsikurs bioinkubatorius. Centras sutelks mokslininkų pajėgas ir turimą mokslinę įrangą bendroms mokslinėms problemoms spręsti vykdant Lietuvos ir užsienio mokslines programas, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų