REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

UNESCO paveldu garsėjančio Čekijos Zlino regiono mieste Kromeržyže lapkričio 11 dieną prasidėjo tradicinės „Lietuvos dienos“.

UNESCO paveldu garsėjančio Čekijos Zlino regiono mieste Kromeržyže lapkričio 11 dieną prasidėjo tradicinės „Lietuvos dienos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atidarymo renginyje Lietuvos ambasadorius Prahoje Aurimas Taurantas pasveikino gausią auditoriją ir pristatė dvi miesto kultūros namuose eksponuojamas parodas: Lietuvos ir Čekijos ambasadų prieš dvejus metus parengtą dokumentų ekspoziciją „Čekoslovakija ir Lietuva: kelias į laisvę“ bei šiuolaikinės Lietuvos gyvenimu pulsuojančią „Lietuvos spaudos fotografiją“.

REKLAMA

Savaitės renginių ciklas yra jau kelerių metų tradicija, pradėta iš šio miesto kilusios Europos parlamentarės Olgos Sehnalovos iniciatyva ES Tarybai pirmininkaujančiai Lietuvai pristatyti.

Renginių ciklas tradiciškai prasidėjo nuo Čekijos radijo kanalo „Plus“ redaktorės Danielos Vrbovos moderuotos viešosios diskusijos, kurioje dalyvavo Baltijos šalių žinovas, istorikas Lubošas Švecas ir dėstytojas bei rašytojas Vaidas Šeferis.

REKLAMA
REKLAMA

Svečiams jie pasakojo apie Lietuvos istorijos, kultūros, tradicijų ir visuomenės ypatumus, atsakė į diskusijos vedėjos ir žiūrovų klausimus, padėdami suprasti, kuo Lietuva išsiskiria iš kitų Baltijos regiono valstybių.

Susirinkusieji buvo supažindinti ir su lietuviška virtuve – jie buvo vaišinami čekų kulinarų pagamintais lietuviškais patiekalais, lietuvišku „Džiugo“ sūriu.

Per kitus iki lapkričio 15 d. europarlamentarės biuro rengiamų ir Lietuvos ambasados Prahoje globojamų „Lietuvos dienų“ renginius čekai išgirs keliautojo Jano Smatanos kelionės pėsčiomis į Lietuvą įspūdžius, Olomouco universiteto geologų pasakojimą apie gintarą, istoriko Josefo Vašeko įžvalgas apie Čekijos ir Lietuvos sąsajas. Visą savaitę taip pat vyks viktorina apie Lietuvą, kurios nugalėtojas ar nugalėtoja bus pakviestas į ekskursiją Europos Parlamente Briuselyje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų