REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėjų garbės teismas nutarė nutraukti drausmės bylą Vilniaus apygardos teismo teisėjai Virginijai Švedienei.

REKLAMA
REKLAMA

Garbės teismas pirmadienį nusprendė, kad nežymus trumpalaikis teismo posėdžio tvarkos neužtikrinimas teisėjos nagrinėtoje baudžiamojoje byloje nevertintinas kaip aiškiai aplaidus teisėjo pareigos neatlikimas, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

REKLAMA

Drausmės byla V. Švedienei iškelta Teisėjų etikos ir drausmės komisijai konstatavus, kad ji, būdama kolegijos pirmininkė, nedavė jokių pastabų ar nurodymų salėje esantiems asmenims, kai šie kalbėjosi ir nesiklausė advokatės pasisakymų, taip pat vietomis posėdžio metu buvo girdėti kuždesys ir šnabždesiai.

Išklausęs teismo posėdžių garso įrašą, Teisėjų garbės teismas nusprendė, kad teisėja ne visą teismo posėdžio laiką užtikrino tinkamą jo tvarką, tačiau nėra jokių duomenų, jog tai įvyko dėl sąmoningų ar aiškiai aplaidžių teisėjos veiksmų, kuriais būtų pademonstruota nepagarba proceso dalyviams ar kitaip suvaržytos jų įstatyme nustatytos teisės.

Teisėjų garbės teismas nutarė, kad V. Švedienė nepadarė teisėjo vardą žeminančio poelgio.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų