REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT), vykdančios naujienų agentūros BNS darbuotojų apklausas, kratas jų namuose ir kompiuterių poėmius, direktorius Saulius Urbanavičius nuo pirmadienio išėjo atostogų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai paaiškėjo LRT žurnalistams mėginant pasikviesti STT direktorių į laidą, kurioje aptariamos žiniasklaidą ir dalį visuomenės papiktinusios teisėsaugos priemonės vykdant tyrimą dėl slaptos Valstybės saugumo departamento informacijos nutekinimo.

REKLAMA

Vienas iš laidos vedėjų Edmundas Jakilaitis informavo, kad STT vadovas S. Urbanavičius į laidą atsisakė atvykti, nes išėjo atostogų. „Jis išėjo atostogų nuo šiandien“, – pirmadienio vakarą sakė laidos vedėjas.

Kita laidos vedėja Rita Miliūtė teigė ilgai negalėjusi tuo patikėti.

STT vykdo ikiteisminį tyrimą prokurorų pavedimu. Jo metu atliktos mažiausiai aštuonių žurnalistų, iš kurių šeši dirba BNS, apklausos. BNS politikos skyriaus vyriausiosios redaktorės namuose ir garaže atliktos kratos, paimti BNS darbuotojų kompiuteriai. Teismas sankcionavo šiuos veiksmus, tačiau kritikai teigia, kad jie yra neproporcingi. BNS žada prieš ją nukreiptus ikiteisminio tyrimo veiksmus skųsti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų