REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrasis pagalbos centras (BPC) Vidaus reikalų ministerijai pirmadienį pateikė pastabas dėl audito išvadų.

REKLAMA
REKLAMA

Centro pateiktus komentarus dėl jame atlikto audito išvadų nagrinėja ministerijos Vidaus audito skyrius, BNS sakė vidaus reikalų ministro patarėjas Valdas Kaminskas. Jo teigimu, BPC pateikti komentarai – didelės apimties, tačiau jų turinio ministerija neatskleidžia.

REKLAMA

BPC viršininko pavaduotojas, laikinai einantis viršininko pareigas Tadas Maroščikas, BNS sakė, kad BPC sutinka ne su visais auditorių nurodytais trūkumais.

„Aš detalių neatskleisiu, nes ta VRM išvada nėra galutinė. Tai buvo išvados projektas, mes su juo susipažinome ir nuo BPC pateikėme atsiliepimą – su kuriomis (išvadomis – BNS nesutinkame arba kurias siūlome tikslinti (...). Aš manau, galima sakyti, kad turėjome ir esminių pastabų - buvo išvadų, su kuriomis iš esmės nesutinkame", - pasakojo T.Maroščikas.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas anksčiau sakė, kad ministerija, gavusi BPC nuomonę, ją įvertins ir tuomet pateiks galutinę audito ataskaitą. Ministras teigė galėsiantis išvadas komentuoti tik baigus visas procedūras.

Ministerija patikrinimus BPC pradėjo, kai rugsėjį buvo žiauriai nužudyta nepilnametė, kuri prieš tai telefonu kreipėsi pagalbos į BPC, tačiau šio centro specialistams nepavyko nustatyti aukos buvimo vietos.

Nelaukęs, kol viešai bus pateiktos abiejų institucijų vykdytų patikrinimų išvados, po merginos sudeginimo iš pareigų pasitraukė daug kritikos sulaukęs BPC viršininkas Artūras Kedavičius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų