REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius kartu su Aplinkos ministerijos ir Būsto energijos taupymo agentūros vadovais lankėsi Ignalinoje, kur simboliškai perkirpus juostelę, pristatyti pirmieji pagal „Ignalinos enervizijos“ programą – naują Vyriausybės daugiabučių renovacijos modelį – atnaujinti daugiabučiai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Vyriausybės vadovas pasidžiaugė, jog darbai Ignalinoje vyksta sėkmingai ir sparčiai, o jų rezultatus greitai pajus renovuotų daugiabučių gyventojai, galėsiantys gyventi šiltai ir taupant energiją.

REKLAMA

Ignalina – pirmoji šią programą įgyvendinanti savivaldybė. Manau, kad tai pavyzdys ir kitoms – ypač didžiosioms – šalies savivaldybėms. Tokiais tempais kaip Ignalinoje įgyvendindami renovaciją reikšmingai prisidėtume prie efektyvaus energijos vartojimo, lėšų taupymo, o skatindami statybos sektorių – ir prie daug spartesnio ekonomikos atsigavimo. Ignalinos pavyzdys patvirtina, kad šių metų pradžioje Vyriausybės pasiūlytas naujasis daugiabučių renovacijos įgyvendinimo modelis pasiteisina – savivaldybės pajėgios įgyvendinti tokio pobūdžio programas“, – sako premjeras A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Įgyvendinant daugiabučių atnaujinimo programą pagal naująjį modelį jau 53-ose savivaldybėse parengta 814 investicinių planų, įvykę beveik 600 susirinkimų šiems planams patvirtinti, iš kurių 530-yje gyventojai jau pritarė renovacijai. Pasak premjero, tai įrodo, kad gyventojai sąmoningi ir puikiai suvokia, energijos taupymo būtinybę bei renovacijos naudą.

„Šiai Vyriausybei pavyko rasti sprendimus, padėjusius iš mirties taško išjudinti renovaciją. Esu įsitikinęs, kad kitų metų pavasarį, kai tik leis gamtinės sąlygos, pastolius išvysime prie 600 – 700 šalies daugiabučių“, – sako Ministras Pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų