REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google“ į Suomijoje statomą savo duomenų centrą ruošiasi investuoti 608 mln. JAV dolerių, kad galėtų patenkinti išaugusią mobiliųjų vaizdo transliacijų internetu paslaugų paklausą, skelbia „PC World“.

REKLAMA
REKLAMA

„Google“ 2009 m. už 159 kilometrų nuo Helsinkio esančiame Hamina mieste nusipirko popieriaus gamybai naudotą malūną ir jo gamybines patalpas ėmėsi rekonstruoti pritaikydama savo duomenų centrui. Tai trečiasis „Google“ priklausantis duomenų centras Europoje.

REKLAMA

Šio centro rekonstrukcijos projektas suteikė darbo vietas 800 inžinierių ir statybininkų, o pabaigtame duomenų centre iš viso bus 125 darbo vietos. Duomenų centro serverių masyvų aušinimui naudojamas Suomių įlankos vanduo, o elektros energija tiekiama iš Švedijos, kur ją gamina vėjo generatoriai.

Pasak „Google“ atstovų, bendrovė stengiasi daryti kuo mažesnį poveikį Suomijos gamtai, be to, šioje šalyje galioja itin griežti aplinkos apsaugos įstatymai.

„Google“ teigimu, bendrovė ketina ir toliau plėsti savo infrastruktūrą Suomijoje: pasak jos atstovų, ir tiesiogine, ir perkeltine prasme čia jau įleistos gilios šaknys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų